Cü Yerleşkesine 100 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika
Güncel

Cü Yerleşkesine 100 Bin Fidan Dikildi

Cü Yerleşkesine 100 Bin Fidan Dikildi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesine 100 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

11.07.2018 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) yerleşkesine 100 bin fidan dikimi gerçekleştirildi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ve Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman Bayraktepe Çamlığı ve Gölet mevkisinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Üniversitede yapılan ağaçlandırma çalışmalarında emeği geçenlere teşekkür eden Rektör Yıldız, "Geçen yıl yaptığımız görüşmeler neticesinde her yıl üniversitemize 60 bin fidan dikme sözünü almıştık, bu sayı 100 bini buldu." ifadesini kullandı.

Üniversite yerleşkesinde öğrenci, çalışan ve akademisyen olmak üzere herkesin bir dikili fidanının olduğunu dile getiren Yıldız, "Yıllardır bakımsız olan ormanlık ve fidanlık alanımızın Sivas Orman Fidanlık Müdürü Sefa Duman ve arkadaşlarının sayesinde bakımları yapıldı. Böylece hem ağaçlar daha iyi gelişecek hem de üniversitemizin daha yeşil görünmesi noktasında güzel bir çalışma yapılmış oldu. Bundan sonra da görevde bulunduğumuz sürece 60 bin fidan dikme projesini devam ettireceğiz. Emeği katkısı olan herkese çok teşekkür ederim." açıklamasında bulundu.

Duman ise, üniversite yerleşkesinde ve ilçelerdeki okulların bahçesinde toplamda 100 binin üzerinde fidan dikildiğini aktararak, şunları kaydetti:

"Bunun yanında üniversitede peyzaj çalışmaları da yapıldı ve yerleşkedeki çalışmalar her taraftan görülmektedir. Bunlardan bir tanesi de üniversite yerleşkesinde bulunan yeşil alanın bakım çalışmalarıdır. Amacımız, Bayraktepe'de yapılan ağaç budama çalışmasıyla, çıkacak olası bir yangına karşı yangın riski en aza indirmektir. Yaban hayatın olumsuz etkileri ortadan kalkmaktadır, ağaçların daha fazla büyümesine imkan sağlanmaktadır. Bir yetişkin ağaç en az on beş ile on yedi insanın tükettiği oksijeni üretmektedir. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cü Yerleşkesine 100 Bin Fidan Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement