Çubuk'ta Domates Şenliği Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Domates Şenliği Yapıldı

Ankara'nın Çubuk İlçesinde, Bu Yıl İlk Defa Yapılan 'Akkuzulu Domates Şenlikleri' Yaklaşık 5 Bin Kişinin Katılımıyla Gerçekleştirildi

02.08.2010 15:07

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, bu yıl ilk defa yapılan 'Akkuzulu Domates Şenlikleri' yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Akkuzulu Mahallesi Meydanı'nda gerçekleştirilen şenlik programı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ve daha sonra Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü'nün konseriyle başladı. Domates üreticileri arasında 'En Güzel Domates Yarışması'na katılanlar arasında seçim yapmak için oluşturulan heyet, tek tek domatesleri inceleyerek daha önce belirlenen kriterlere göre sıralama yaptı. En güzel domates yarışmasında birinci Hasan Gölyeri, ikinci Ali Onbaşı ve üçüncü Cafer Küçük oldu.

Dereceye girenler, Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve Tarım Kredi Kooperatifinin sahibi olduğu İmece Yem tarafından ödüllendirilirken, 'Domates Ağalığını', yapılan açık artırmayla Akkuzulu Mahallesi sakinlerinden Hacı Baştan aldı.

Şenlik meydanına kurulan stantlarda vatandaşlar, bahçelerinde yetiştirdikleri domates, fasulye, biber ve patlıcan gibi sebzeleri satışa sundu. Şenliğe gelen misafirler tarafından yoğun ilgi gören stantlarındaki ürünler, kısa sürede tükendi. Şenlik süresince misafirlere domatesli melemen, bazlama, gözleme, ayran ve vişne aromalı Osmanlı Şerbeti ikram edilirken, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan oyun alanında patlamış mısır, şekerleme ve top dağıtıldı.

Çubuk'un Akkuzulu Mahallesi'nde bu yıl ilk defa gerçekleştirilen 'Akkuzulu Domates Şenliği'nin üreticinin emeğinin karşılığını alabilmesi için gerçekleştirildiğini kaydeden Özden, Akkuzululara Domates şenliğin hayırlı olmasını diledi. İlk olmasına karşın şenliğe ilginin çok yüksek olmasının sevindirici olduğunu belirten Özden, 'Bu yıl ilk defa gerçekleştirmemize rağmen görüyorum ki, şenliğe çok büyük ilgi var. Düzenlediğimiz Çubuk Festivali gibi ilgi var. Ben bundan çok mutlu oldum' diye konuştu.

Çubuk'un hızlı gelişmesini yakinen takip ettiklerini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da sebze üretiminde başarılı olmuş bir yerde bu ürünlerin pazarlanması için yapılan bu şenliğin önemine değinerek, 'Bir ürünün üretimi kadar pazarlanması da çok önemlidir. Üretilen malın pazarlanması için yapılan bu şenlik, bana göre çok başarılı olmuştur' diye konuştu.

Akkuzulu Mahallesi Kalkındırma, Yaşatma ve Kültür Dernek Başkanı Fatih Küçük de mahalle halkının yetiştirdiği ürünleri tanıtmak için yapılan şenliğin amacına ulaştığını belirterek, başta Belediye Başkanı Lokman Özden ve ekibi olmak üzere şenlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Fatih Küçük tarafından Başkan Özden'e Akkuzulu Mahallesi'ne kaktıklarından ve üreticiye desteklerinden dolayı plaket verildi.

Şenlik programına Belediye Başkanı Lokman Özden, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Çelebi, Çubuk AK Parti İlçe Başkanı Dr. Tuncay Acehan, MHP İlçe Başkanı Recep Öz, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi Üyeleri ve çeşitli daire amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türk Halk müziği ve yerel sanatçıların konserleri ile gece geç vakitlere kadar süren programda, şenliğe katılanlar doyasıya eğlendiler. Program sonunda Akkuzulu İlköğretim Okulundan SBS'de önemli derce alarak çeşitli okullara girmeye hak kazananlara ödülleri verilirken, Akkuzulu Mahallesi'ne ve düzenlenen Domates Şenliğine katkılarından dolayı Anadolu Ajansı Yurt Haberler Muhabiri Hüseyin Yiğiner'e de teşekkür plaketi verildi.

(HY-STJ-ARF) - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Domates Şenliği Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement