Çubuk'ta Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Vergi Haftası Etkinlikleri

Vergi Haftası, Çubuk'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

26.02.2014 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vergi Haftası, Çubuk'ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Hafta dolayısıyla Çubuk Vergi Dairesi çalışanları tarafından ilk olarak Atatürk Parkında bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşgın ve beraberindekiler, Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin ile Belediye Başkanı Lokman Özden'i ziyaret etti.

Ziyarette hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Taşgın, bir hafta süresince vatandaşların bilgilendirileceğini söyledi.

Vergisini düzenli ve tam olarak ödeme gayretinde olan ve ülkenin gelişmesine katkı sağlayan tüm mükelleflere teşekkür eden Taşgın, "Vergi Haftası kutlamalarının amacı vatandaşlarda vergi bilincini oluşturmaktır. Vergi Türkiye ekonomisi çok gerekli ve çok önemlidir. Devletin sağladığı birçok hizmet vergilerden sağlanıyor. Vergi vermek, herkes ödeme gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. Çünkü tahsil edilmesi gerektiği halde tahsil edilmeyen her kuruşta, her vatandaşın olduğu gibi tüyü bitmemiş yetimlerin bile hakkı vardır" ifadesini kullandı.

Devletlerin kurumsal harcamalarının esas kaynağını vergilerin oluşturduğunu belirten Taşgın, bu bilinci kazandırmak için ilçede hafta boyunca etkinlikler yapacaklarını ifade ederek, "Bu kapsamda ilçemizde mükelleflerimize kokteyl vereceğiz. Çalışanlarımızla birlikte huzurevini, mükelleflerimizi ve meslek odalarımızı ziyaret edeceğiz. Sıralamaya giren vergi rekortmenlerini ziyaret ederek çeşitli ödüller vereceğiz. Personelimizin tümünün katılımı ile yemek organizasyonu yapacağız. Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı Tiyatro grubu tarafından ilçemiz Halk Eğitimi Müdürlüğü salonunda öğrencilerimize bir gösteri sunacağız. Ayrıca hızlı okuma yarışması yapılarak dereceye giren öğrencilere ve gösteriye katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilecektir. Bu hafta dolayısı ile yapacağımız bu etkinliklerle vatandaşlarımıza vergi ödeme bilinci kazandırmak istiyoruz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Vergi Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement