Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Denizli'de, Cumhuriyet Bayramı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla düzenlenen törenlerle kutlandı.

29.10.2015 13:47

Denizli'de, Cumhuriyet Bayramı, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin katılımıyla düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Kocatepe, daha sonra Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, CHP Denizli milletvekilleri Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kamil Özkan Özbakır ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'la birlikte Valilik önündeki tören alanına geçti.

Vali Kocatepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özbakır ve Belediye Başkanı Zolan, tören aracı ile Denizlililerin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasının ardından konuşma yapan Vali Kocatepe, Cumhuriyet'in Atatürk'ün Türk milletine en büyük armağanı olduğunu belirtti.

Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile, bu toprakları vatan yapan şehitleri minnetle ve saygıyla andıklarını ifade eden Kocatepe, "Türkiye Cumhuriyeti için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olan Cumhuriyet, getirdiği açılımlarla, Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasi hayatımıza görülmemiş bir dinamizm kazandırmıştır" diye konuştu.

Vali Kocatepe'nin konuşmasının ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları gösteri sundu.

Kutlama, belediye bandosu eşliğinde okullar, sivil toplum kuruluşları, gaziler, polis ve askeri birliklerin geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement