Dadaş Kulelere Alıştı Yol Açıldı - Son Dakika
Güncel

Dadaş Kulelere Alıştı Yol Açıldı

Dadaş Kulelere Alıştı Yol Açıldı

Erzurum'a yaptırılan kayakla atlama kuleleri önünden geçen karayolu artık yarışlar sırasında trafiğe kapatılmıyor.

09.01.2012 10:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Erzurum'a yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri önünden geçen karayolu artık yarışlar sırasında trafiğe kapatılmıyor. Kayakla atlayan sporcuları görmeye alışan sürücüler, seyir halindeyken kulelere bakmayı bırakınca 'yol kapama' uygulaması da sona erdi.

Merkez Palandöken İlçesi Harput Mahallesi'ndeki tarihi Kiremitlik Tepe'ye 27 Ocak- 6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 57 milyon liraya yaptırılan atlama kuleleri, halkın dikkatini çekerken, korkuya ve kazalara da yol açtı.

SPORCULAR YOLA DÜŞERSE

Kulelerin inşaatı yükselirken bazı vatandaşlar, "Kuleden atlayan sporcular ya yola düşerse" diye görüş bildirmişlerdi. Uzmanlar ise kayakla atlayan sporcunun karayoluna düşmesinin imkansız olduğunu söylediler ama söylentileri önleyemediler. Kuleler yapıldıktan sonra deneme atlayışları sırasında bazı sürücülerin seyir halindeyken atlayan sporcuya bakması ya da ani duruşları kazalara neden oldu. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü de, Dünya Kış Oyunları yarışmaları sırasında karayolunu trafiğe kapatma kararı aldı.

ALIŞTILAR

Erzurum'da yaşayanların kayakla atlayan sporcuları görmeye alıştığını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, artık yolun kapatılmasına gerek kalmadığını söyledi. Dünya Üniversitiler Kış Oyunları sırasında herkesin bir acemilik dönemi yaşadığını belirten Çintimar, "O günlerde biz de toplumda acemiydi. Şimdi herkes ne yapması gerektiğini biliyor. Kültür oluşmaya başlayınca emniyetin yolu kapatmaya ihtiyacı kalmadı" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dadaş Kulelere Alıştı Yol Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement