Daeş, İngiltere'de Kitlesel Ölümler Planlıyor" - Son Dakika
Güncel

Daeş, İngiltere'de Kitlesel Ölümler Planlıyor"

İngiltere'de MI5 iç istihbarat servisinin Başkanı Andrew Parker, "terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'de kitlesel ölümler planladığını" söyledi.

29.10.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiltere'de MI5 iç istihbarat servisinin Başkanı Andrew Parker, "terör örgütü DAEŞ'in İngiltere'de kitlesel ölümler planladığını" söyledi.

Parker Londra'da yaptığı konuşmada, son bir yılda DAEŞ tarafından İngiltere'de altı saldırı planlandığını kaydederek, 32 yıllık kariyeri boyunca bu denli bir tehlikeyle karşılaşmadığını kaydetti.

" Suriye'deki teröristler tarafından İngiltere'ye yönelik planlar görüyoruz" diyen Parker, DAEŞ'in modern teknoloji ve iletişimin tüm araçlarını nefret ve aşırı görüşlerini yaymak için kullandığını dile getirdi.

DAEŞ'in İngiltere'yi hedef alan 6 saldırının önlendiğini belirten Parker, "Bunu başarı saysak da her şeyi durdurabileceğimiz konusunda kendimize güvenemeyiz" dedi. Parker, her şeyin önlenemeyeceğinin bu yaz Tunus'ta bir plajda 31 İngiliz öldürülmesi olayıyla görüldüğünü kaydetti.

Andrew Parker, istihbarat servislerinin ülkeyi güvende tutmak için daha fazla yetkiye sahip olması gerektiğini de belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Daeş, İngiltere'de Kitlesel Ölümler Planlıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement