Damla Özdemir'den "Yeni Vücut" - Son Dakika
Güncel

Damla Özdemir'den "Yeni Vücut"

Damla Özdemir\'den "Yeni Vücut"

Damla Özdemir'in 3 boyutlu dijital kolaj çalışmaları 2 – 31 Mart tarihleri arasında Galeri İlayda'da görülebilir.

26.02.2013 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2 – 31 Mart 2013

Sergiye ismini veren "Yeni Vücut" kavramı, Damla Özdemir'in kolajlarında kullandığı kadın imajlarının, kendi müdahalesiyle başkalaşma ve dönüşüm sürecini vurguluyor. Bu imajları bilinçaltının yönlendirmesiyle özgün biçimde kullanan sanatçı, her birini ahşap katmanlara yerleştirerek onlara üç boyutlu yeni vücutlar kazandırıyor.

Genellikle malzeme olarak ahşap ile çalışmayı tercih eden sanatçı, aynı zamanda sergisinde pleksiglas ve aynalara da yer veriyor. Sanatçı işlerinde organik bağlarından koparılmış kadın, erkek ve hayvanların temsillerine ve toplum içindeki algılanış biçimlerine yer veriyor. Onların kendilerini gerçekleştirme ve "kendi olma" süreçlerini sorguluyor.

1984 yılında İstanbul'da doğan Damla Özdemir, hayatı boyunca İstanbul'da yaşadı. Reklamcılık ve Sinema Televizyon bölümlerini bitirdi. 5 senelik üniversite döneminde stop motion animasyon ve dijital sanatlarla tanıştı.

Son 4 senedir saatlerini internetin sınırsızlığında geçirip topladığı görsellerle kolaj üretimlerini dijital platformlarda yaratıyor. Üretimlerinde bilim kurgu romanların ve avant-garde, konstrüktivist eserlerin etkileşimleri açıkça görülebiliyor. Merkezden başlayarak parçalanma, sıkışma, sıkılma, aynılaşma, tekrarlanma, yenilenme hareketleri ile üretimler bilinçli anlamlar ortaya çıkarıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Damla Özdemir'den 'Yeni Vücut' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement