Danimarka'da Dönerciler Yarıştı - Son Dakika
Güncel

Danimarka'da Dönerciler Yarıştı

Danimarka\'da Dönerciler Yarıştı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Norrebro semtinde düzenlenen geleneksel en iyi döner ve dönerci yarışmasında Türkler ilk iki sırayı aldı.

10.09.2014 14:49  Güncelleme: 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın Norrebro semtinde düzenlenen geleneksel en iyi döner ve dönerci yarışmasında Türkler ilk iki sırayı aldı.

Gün boyu yarışmaya katılan 14 dönerciden ücretsiz döner yiyenler, işyerinin temizliği, servis, döner ve salataların lezzeti, döner için kullanılan ekmeğe göre verdikleri notları Norrebro komitesine teslim etti. Komite gelen oyları değerlendirdikten sonra, dereceye girenleri açıkladı. Danimarkalılar, dönersiz bir Danimarka düşünemediklerini belirterek, başta Türkler olmak üzere göçmenlerin Danimarka'ya yemek kültürünü getirdiklerini söyledi. Danimarka medyasının büyük ilgi gösterdiği ve daha önce elemeden geçen 14 dönercinin katıldığı finalde 'Take And Eat' ve 'Dürüm Bar' adlı iki Türk dönerci ilk iki sırayı elde ederken Ortadoğulular'a ait 'Bab Al Hara' adlı dönerci üçüncü oldu. 'Take And Eat' sahibi Sabri Altıntaş, işyerini 4 ay önce açtıklarını, sağlıklı hizmet vermeye öncelik verdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Ekmeği salatası ile kimsenin yapmadığını yapmaya, Danimarkalılar ve Türklerin damak tadının ortasını bulmaya çalıştık. Bence asıl sır orada. Bu caddede o kadar çok dönerci var ki aynı tadı versek bu başarıyı elde edemezdik. Böyle bir yarışma düzenlenmesi bizim gibi yeni açılan işyerleri için büyük bir reklam ve tanıtım oluyor. Ayrıca iki kültür arasında diyalogda büyük yararı var. Bizim onlarla sohbetimizi de artırıyor. Öyle olunca Türkiye'nin farklı yönlerini anlatma şansımız oluyor. Emek her yerde karşılığını bulur dedi Dürüm Bar sahibi Ersin Ortatepe birinciliği üç puanla kaçırdığı için üzüldüğünü belirterek birinciliği üç puanla kaybettik. Demek ki bir eksik varmış onu gidermeye çalışacağız. Gelecek yıl birinciliği almaya kararlıyım. Biz salata ve ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Müşterilerimizin yüzde 95'i Danimarkalı. Müşteri artık ağzının tadını ve neye para vereceğini biliyor. Bu yarışma bizler için hem yemeğimizi hem kültürümüzü tanıtmak açısından büyük fırsat."

Yarışmada dereceye giremeyen ancak, yeni açılmasına rağmen büyük ilgi gören Konyalı restoranın sahibi Mehmet Hanifi yarışma kapsamında müşterilerine ücretsiz döner dağıttıklarını belirterek, bu yarışma sayesinde Türk yemekleri ve kültürünü tanıtma fırkatını bulduklarını söyledi. - Kopenhag

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danimarka'da Dönerciler Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement