Darbe Mağdurlarından 'Darbe Girişimine' Tepki - Son Dakika
Güncel

Darbe Mağdurlarından 'Darbe Girişimine' Tepki

Darbe Mağdurlarından \'Darbe Girişimine\' Tepki

12 Eylül darbesi mağdurları, 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi.

21.07.2016 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Eylül darbesi mağdurları, 15 Temmuz darbe girişimine tepki gösterdi. Darbe mağdurları, en kötü sivil idarenin, en mükemmel askeri darbeden daha iyi olduğuna dikkat çekti.

12 Eylül 1980 askeri darbesinin mağdurları, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından, 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine tepki gösterdi. 12 Eylül döneminde gözaltına alınan ve 105 gün gözaltında tutulduktan sonra, 4 yıl Diyarbakır ve Mardin cezaevlerinde ağır işkencelere maruz kalan emekli öğretmen Kerim Ağırakçe, en kötü sivil idareyi, en mükemmel askeri idareye tercih ettiğini belirterek, "En kötü sivil idare, en mükemmel askeri darbeden daha iyidir, daha evladır. 3 kişinin bir araya gelerek, 'Efendim sizin iradenizi çöp tenekesine atıyoruz' demesi kadar saçma bir şey olamaz. Bunun insanlıkla bağdaşır bir yanı da olmaz" dedi.

Darbe girişimine karşı halkın göğüslerini siper etmelerinin umut verici olduğuna dikkat çeken Ağırakçe, "Halkın o direnişi, halkın o gayri meşru idareye karşı canlarını hiçe sayarak, kendi göğüslerini siper etmeleri ülkemiz açısından bizleri umutlandırdı" diye konuştu.

"Askeri aracın önünde set olduk"

Darbe mağduru eski Siirt Belediye Başkanı Mervan Gül ise, darbelerin bıraktığı travmaları çok iyi bildiğini belirterek, Siirtliler olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan 15 Temmuz darbe girişimine karşı direndiklerini ifade etti. Darbe girişimi gecesi yaşananları da anlatan Gül, şunları kaydetti:

"Vatana, millete ve TSK'ya ihanet edenlerin bu ülkede yeri olmaması gerekir. Bilhassa Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a yönelik yaşanan bu darbe girişimi karşısında Tüm Türkiye olarak dimdik durduk. O gece Cumhurbaşkanı'mızın bağlandığı bir televizyonda 'sokağa inin' çağrısı karşısında bir an bile tereddüt etmedim. Nihayetinde kalabalıkla valilik önünde zırhlı araçlarla bekleyen askeri aracın önünde set olduk. Asker anonsunda 'bu bir darbedir çekilin' demesine rağmen, ölme bahasına çekilmedik. Daha sonra üzerimize uçaksavar mermileri patlatmalarına rağmen dik durduk geri adım atmadık. Valiyi de vermiyoruz ve vermedik de. 15 Temmuz darbe girişimi cumhurbaşkanını ve tüm Türkiye'yi hedef almıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde de aynı cezanın verilmeye çalışıldığını aktaran Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu bir şiir nedeniyle o zamanın cuntacıların kendisini cezalandırmak istediğini anlattı. Gül, "O zaman Siirtliler olarak kendisine nasıl sahip çıktıysak bugün de dik durarak kendisine sahip çıktık, çıkacağız. Çünkü sayın Cumhurbaşkanı'mızı hedef alan darbe girişimi tüm Türkiye hedef alındı" dedi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Darbe Mağdurlarından 'Darbe Girişimine' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement