DÇSO'dan 'Notalar Müzikali' - Son Dakika
Kültür Sanat

DÇSO'dan 'Notalar Müzikali'

DÇSO\'dan \'Notalar Müzikali\'

Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Notalar Müzikali' projesi ile İstanbul ve Edirne'de sahne alacak.

11.04.2013 11:16  Güncelleme: 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumu oluşturan her farklı bireyin bir bütünü oluşturmasının önemini ve anlamını eğlenceli bir dille anlatan müzikal, ünlü oyuncu Serhan Arslan'ın sunumuyla 21 Nisan'da Bursa'da, 22 Nisan'da Edirne'de, 23 Nisan'da ise İstanbul'da her yaştan müzikseveri ağırlayacak.

2006 yılında Doğuş Grubu bünyesinde kurulan ve Türkiye'deki çeşitli konservatuvarların 11-18 yaş grubu öğrencilerinden oluşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında, Notalar Müzikali'ni sahnelemeye hazırlanıyor. Metin yazarlığını, DÇSO'nun psikolojik danışmanlığını da üstlenen Dr. Erdal Atabek'in yaptığı Notalar Müzikali ile farklılıkların bir araya gelmesiyle oluşan bütünün anlam ve önemi notalar aracılığıyla vurgulanıyor.

Şefliğini ve Genel Müzik Direktörlüğünü Rengim Gökmen'in üstlendiği ve yaklaşık 90 öğrenciden oluşan DÇSO'nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında sahneleyeceği Notalar Müzikali'nde; 7 notanın, 7 farklı orkestra mensubu tarafından canlandıracağı skeçler yer alıyor. Müzikalin sunuculuğunu ise Hayat Bilgisi dizisindeki 'Kopil' rolüyle tanınan ve Elvada Rumeli, Yahşi Cazibe, Harem gibi projelerde de yer alan Serhan Arslan üstleniyor.

Sergei Prokofiev'in Romeo Juliet'inden, Ludwig Van Beethoven 6. Senfonisi'nin 1. Bölümüne birçok unutulmaz eserin seslendirileceği müzikalle DÇSO; 21 Nisan'da Bursa Merinos Kültür Merkezi Bursa Osman Gazi Salonu'nda, 22 Nisan'da Edirne Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi Prof. Dr. Enver Duran Salonu'nda, 23 Nisan'da ise Tim Maslak Show Center'da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat DÇSO'dan 'Notalar Müzikali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement