Demirtaş, Tutuklu Milletvekilini Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Demirtaş, Tutuklu Milletvekilini Ziyaret Etti

Demirtaş, Tutuklu Milletvekilini Ziyaret Etti

Partisinin düzenlemiş olduğu mitinge katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da tutuklu bulunan milletvekilini ziyaret etti.

25.01.2012 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Partisinin düzenlemiş olduğu mitinge katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Şanlıurfa'da tutuklu bulunan milletvekilini ziyaret etti.

Cezaevi çıkışı açıklama yapan Demirtaş, buraya Şanlıurfa'da düzenlenen miting için geldim. Bu arada tutuklu bulunan milletvekilimiz İbrahim Ayhan'ı ziyaret ettim. Sayın İbrahim Ayhan tutuklu olarak cezaevinde bulunuyor. Onun dışında parti üyesi olan arkadaşlarımızı ve meclis üyelerimizi ile görüştük. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki, ziyaret ettiğimiz cezaevi cezaevi değil, gerçekten de bir toplama kampı. Kapasitesi 267 ama burada 1038 tutuklu var. Kapasitesinin neredeyse üç katı tutuklu var. Üç

kişinin kalması gereken odalarda şuan on üç kişi kalıyor. Yerlerde yatıyorlar, iki kişinin bir yatağı kullandığı koğuşlar var. Hukuk düzeni cezaevi koşullarının iyi olduğunu söylemek tabii ki mümkün değil. Biz bu konuları TBMM'ye sunucağız zaten. Şanlıurfa milletvekilimiz İbrahim Binici de bunu söyledi fakat bizzat gözlerimle gördüm ve duruma çok üzüldüm. Burada tutuklu bulunanlar ayrıca işkence yaşıyor. Urfa cezaevi adeta zindana dönüşmüş kabul edilecek bir şey değil. 2012'lik bir Türkiye'de iki kişilik

koğuşta 12 kişiyi yatıramazsınız, böyle bir şey olamaz. 15-16 metre karede 15-16 tutuklu bulunamaz. Öte yandan, özellikle milletvekilime karşı hastanelere, adliyeye gidiş gelişlerinde kelepçe uygulanması, bu da kabul edilemez. Daha önce adalet bakanımızla görüşme yaptık, bu konuda parlamentoda konuşma yaptık. Halen milletvekillerimizin bile ellerinin kelepçeleniyor olması hukuk dışı kanun dışı bir uygulamadır.

Ayrıca cezaevi personelinin de haklı olarak bütün cezaevinde olduğu gibi şikayetleri var. Bunu da dile getirmek boynumuzun borcu. Özlük hakları sorunu var, onların mesai sorunu var, yine yıpranma kanununda düzenlenmişti fakat ellerinden geri alındı. Özellikle cezaevinin bu konuda haklı talepleri var, bunları mecliste takip edeceğiz" dedi.

Demirtaş, burada yaptığı açıklamanın ardından Diyarbakır'a hareket etti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demirtaş, Tutuklu Milletvekilini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement