Demokrat Parti Balıkesir'de Belediye Başkan Adayı Çıkarmayacak - Son Dakika
Politika

Demokrat Parti Balıkesir'de Belediye Başkan Adayı Çıkarmayacak

Demokrat Parti Balıkesir\'de Belediye Başkan Adayı Çıkarmayacak

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanlığı, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacaklarını bildirdi.

20.01.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Balıkesir İl Başkanlığı, yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday çıkarmayacaklarını bildirdi. DP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Koçal, cumhuriyetçiliğe, Atatürkçülüğe ve Türkçülüğe sadakatle bağlı bir parti olduklarını söyledi.

DP Balıkesir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen il başkan yardımcısı Mustafa Koçal, yerel seçimlerle ilgili bilgiler verdi. Partilerinin Balıkesir'de büyükşehir belediyesi için başkan adayı çıkaramadığını kaydeden Koçal, ilçelerde ise seçime kendi adayları ile girip girmeyeceklerinin ise 2 Şubat tarihinde yapılacak olan büyük kurultayda belli olacağını söyledi. Beraberinde il başkan yardımcısı Ali Rıza Deniz ve yönetim kurulu üyesi Hüseyin Gönü olduğu halde basın açıklaması yapan DP İl Başkan Yardımcısı Mustafa Koçal, partinin ekonomik nedenlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday isim çıkartmayacağını söyledi. Mustafa Koçal, "Son günlerde kamuoyunda dolaşan dedikodular asılsızdır. Seçimlerde Demokrat Parti'nin hiç bir partiyi desteklemesi söz konusu değildir. Böyle bir konu partinin yetkili kurullarında gündeme dahi gelmemiştir" dedi.

Ülkede yaşanan olayları endişe ile takip ettiklerini kaydeden Koçal, "Ülkenin menfaatine olmayan hiç bir şeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Hele, tarihin derinliklerinden gelen, devletler kurmuş devletler yıkmış bir Türk ırkının yok sayılması kabul edilecek bir olay değildir. Bu ülkede 50 milyon Türk vardır. Bu 50 milyon Türk ırkı bir etnik gruba feda edilemez" diye konuştu.

Balıkesir'de Demokrat Parti'ye kayıtlı 5 bin civarında üyenin olduğunu söyleyen Koçal, hiç bir parti üyesini yönlendirmediklerini belirterek, "Seçmenimizin yada üyelerimizin yerel seçimlerde vereceği oylara ambargo koyamayız. Herkes özgür iradesi ile oyunu kullanacaktır" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Demokrat Parti Balıkesir'de Belediye Başkan Adayı Çıkarmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement