Denizli Doktora Şiddet Kınandı Doktora Şiddet Kınandı - Son Dakika
Güncel

Denizli Doktora Şiddet Kınandı Doktora Şiddet Kınandı

Denizli Doktora Şiddet Kınandı Doktora Şiddet Kınandı

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr.

27.05.2013 18:38

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuncay Özer'in (55) bir hasta yakını tarafından darp edilmesi, sağlık çalışanları tarafından kınandı.

Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi üyesi toplam 70 kadar hemşire ve doktor, 'Sağlıkta şiddete hayırö yazılı pankart açtı. Eyleme Denizli Tabip Odası da destek verdi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Gökhan Deda, sağlıkta dönüşüm programının sağlık çalışanlarına şiddete dönüştüğünü belirterek, 'Aşırı hasta yükü, hasta başına ayrılan sürenin kısalığı, emeğin değersizleştirilmesi, hekimlerin paragöz insanlar olarak topluma tanıtılması, sağlıkta yaşanan sorunların nedeninin hekimler olarak gösterilmesi ve en önemlisi hekimlik mesleğinin puana indirgenerek mesleğin onur ve saygınlığının yok edilmeye kalkışılması yaşanan şiddet olaylarının temel nedenidir. Hekim ve diğer sağlık çalışanları, sağlıkta dönüşüm programı nedeniyle hekimlik mesleğinin tüccara, sağlık hizmet birimlerinin de ticarethaneye dönüşmesinin bedelini canlarıyla ödenmektedirö dedi.

SES Denizli Şube Başkanı Türkan Okyaz da sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durmak bilmediğini söyledi. Hastanelere kurulan güvenlik kameralarının şiddeti önlemediğini, sadece kayıt yaptığına dikketi çeken Okyz, 'Sorun genel geçer ifadelerle ya da genelge yayınlayarak çözülmeyeceği ortada. Sözün bittiği noktadayız. Yapılan bu şiddet devam ederse, hastalara bakacak hiçbir sağlık çalışanı kalmayacaktır. Çok yazık. Sağlık çalışanları olarak yaşadıklarımıza inanamıyoruz. Şiddetin bu kadar normal karşılanmasından büyük kaygı duyuyoruzö dedi. Sağlık çalışanları. açıklamaların arından bir süre alkışlı protestoda bulunduktan sonra dağıldı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuncay Özer, geçen cumartesi günü, yolda, daha önce tartıştığı bir hasta yakınının saldırısına uğradı. Özer'in yumruk darbeleriyle patlayan dudağına 5 dikiş atılırken, vücudunda morluklar oluştu. Doktor Özer'e 10 gün iş göremez raporu verildi. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alına özel güvenlik görevlisi olduğu öğrenilen Ö.E. (27), sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli Doktora Şiddet Kınandı Doktora Şiddet Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement