Deprem Haftası - Son Dakika
Güncel

Deprem Haftası

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve gönüllülerden oluşan heyeti kabul etti.

01.03.2016 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Vali Yardımcısı Emir Osman Bulgurlu, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı ve gönüllülerden oluşan heyeti kabul etti.

Karaloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Türkiye'nin deprem ve afet gerçeği olduğunu ve bu gerçeği değiştirme şanslarının olmadığını belirtti.

Toplumu daha dirençli, bilinçli hale getirmek için bu haftanın bir fırsat olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Afet olmasını engelleyemeyiz. Acil müdahaleye ihtiyaç duyacağımız sürprizleri hayat boyunca yaşayacağız. Bunu değiştiremeyeceksek yapacağımız tek bir şey var; afete ve krize karşı toplumu dirençli hale getirmemiz, hazırlamamız lazım. Herhangi bir acil müdahaleye ihtiyaç duyulacak durum ortaya çıktığında toplumu yönetebilecek, çekip çevirecek, gerektiğinde müdahale edebilecek insanımızın sayısını ne kadar artırırsak, toplumdaki bilinci ne kadar yükseltirsek zararı da o kadar aşağı indirmiş oluruz. Marmara bölgesi 1. derece deprem bölgesi. Sadece deprem olarak bakmamamız lazım. Her gün bir krizle, insani krizle karşı karşıyayız. Savaşlar, göçler, doğal afetler hepsi bunun içerisinde."

Tarı ise kamuoyunda afet bilincini arttırmak istediklerini belirtti. Tarı, şöyle devam etti:

"Bu hafta içerisinde okullarda eğitim ve tatbikatlar yapıyoruz. Bu yıl önceliğimiz özel eğitim okullarında eğitim gören çocuklarımıza aileleri ile bir bilinç kazandırmak. Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Okulunda üç haftalık bir çalışmamız oldu. Aileler, okul çalışanları ve gönüllülerimizle birlikte yavrularımıza bu bilince ulaşmaları için eğitim verdik. Bunun yanında diğer okullarımızda Afet bilinci eğitimi vermekte ve deprem tatbikatları yapmaktayız."

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement