Dershane Yasa Tasarısı - Son Dakika
Güncel

Dershane Yasa Tasarısı

Dershane Yasa Tasarısı

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Koncuk: "Her zaman olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarıda sendikamızın asla kabul edemeyeceği hususlar yer almaktadır"

07.02.2014 14:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, TBMM'ye sevk edilen "Dershane Yasa Tasarısı"na ilişkin "Her zaman olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarıda sendikamızın asla kabul edemeyeceği hususlar yer almaktadır" ifadesini kullandı.

Koncuk, yazılı açıklamasında, AK Parti hükümetinin TBMM'ye sevk ettiği Dershane Yasa Tasarısı'nın eğitim camiasında "bomba etkisi" yarattığını ileri sürerek,  "Her zaman olduğu gibi yine kapalı kapılar ardında hazırlanan bu tasarıda sendikamızın asla kabul edemeyeceği hususlar yer almaktadır" ifadesine yer verdi.

Dershaneleri kapatmaya hazırlanan Hükümetin, önümüzdeki günlerde eğitim-öğretimde kapatılamaz yaraların açılmasına neden olacağını iddia eden Koncuk, Hükümet ile cemaat arasındaki sürtüşmenin kaybedeninin Türk milli eğitimi ve öğrenciler olacağını savundu.

Dershane öğretmenlerinin Milli Eğitim Bakanlığı kadrosuna alınması hususunun tasarıda yer aldığına dikkati çeken Koncuk, "6 yılını dolduran dershane öğretmenlerinin KPSS'siz mülakatla MEB kadrosuna alınması, Hükümetin, kendi adamlarını hiçbir kritere bağlı kalmadan, sırf yandaşı diye MEB'de istihdam etmesi anlamına gelecektir" görüşünü savundu.

Tasarıda öğretmenlerin iş güvencesinin yok edilmesine ilişkin hükümlerin de yer aldığını savunan Koncuk, KPSS'yi kazanarak öğretmen olanların en az bir yıl çalışmalarının ardından adaylık döneminde herhangi bir disiplin cezası almamış olmak ve performans değerlendirmesine göre başarılı olmak şartlarını sağlamak kaydıyla yapılacak yazılı ve sözlü sınava girmeye hak kazanacağını dile getirdi.

Bu durumun, öğretmenlerin 657 sayılı DMK dışına çıkarılması anlamına geldiğini savunan Koncuk, açıklamasında şu görüşleri savundu:

"Türk Eğitim-Sen olarak öğretmenlere ölümü adres gösteren bu maddeyi asla kabul etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz. Öğretmenlerin iş güvencesini elinden almaya çalışan, kendinden olmayan öğretmenleri kapı önüne koymayı hedefleyen, öğretmenlerin kazanılmış haklarına vicdanı sızlamadan dokunan Bakanlık her türlü gerginliğe hazır olmalıdır." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dershane Yasa Tasarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement