Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika
Yerel

Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması

Mersin Görme Özürlüleri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği Genel Sekreteri Öztürk: "Ülkemizde kapanması tartışılan dersaneler konusunda engelli bireylerin de bilgisine başvurulmalı ve onların da...

03.12.2013 18:20

Mersin Görme Özürlüleri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Öztürk, "Ülkemizde kapanması tartışılan dersaneler konusunda engelli bireylerin de bilgisine başvurulmalı ve onların da seslerine kulak verilmeli" dedi.

Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM), tarafından "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda "Engellilerle Birlikte Düşünmek" konulu bir panel düzenledi.

Mersin Görme Özürlüleri Birleştirme ve Kalkındırma Derneği Genel Sekreteri Yılmaz Öztürk, panelin ardından MTSO binasının önünde düzenlediği basın açıklamasında, engellilerin önünde engellerin olmaması ve öğretmenlerin susturulmaması dileğinde bulundu.

Türkiye'de faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının ve dersanelerin kapanmamasını istediklerini dile getiren Öztürk, şöyle devam etti:

"Her yıl yapılan '3 Aralık Engelliler Günü' dolayısıyla bu yıl seçilmiş olan konumuz eğitimdir. En önemlisi de engelli bireylerin eğitimidir. Unutulmamalıdır ki  ülkemizde engelli bireyler için özel devlet olkulları her ilde bulunmamaktadır. Zaten zor olan yaşam daha da zor bir hale gelmiştir. Ülkemizde var olan 17 milyon öğrenciden yaklaşık 2 bini engellidir. Bu engelli öğrenciler de başka illerde ve bölgelerde eğitim almak için mücadele etmektedirler. Engelli bireylerimizin özel eğitim kurumlarından çok daha iyi faydalanmakta ve engelli olduklarını bir an olsun unutmaktadırlar. Dershanelerimizde engelli öğrencilerimiz okumakta ve buna imkan sağlanmaktadır. Ülkemizde kapanması tartışılan dersaneler konusunda engelli bireylerin de bilgisine başvurulmalı ve onların da seslerine kulak verilmeli."

Bu arada, açıklama sırasında bazı öğrenciler de ellerindeki pankartlarla basın açıklamasına destek verdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dershanelerin Özel Okula Dönüştürülmesinin Kolaylaştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement