"Savaş Suçluları Uluslararası Arenaya Taşınsın" - Son Dakika
Güncel

"Savaş Suçluları Uluslararası Arenaya Taşınsın"

DESK ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, savaş suçlularının uluSlararası arenaya taşınması gerektiğini söyledi.

23.07.2014 11:05  Güncelleme: 11:02

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu (DESK) ve Din Bir-Sen Genel Başkanı Lütfi Şenocak, Filistinli Müslümanların ölüm nedenlerinin savaş suçu delili olduğunu, savaş suçlularının uluSlararası arenaya taşınması gerektiğini belirtti.

Şenocak yaptığı açıklamada, İsrail'in barbarlıkta, canilikte, zalimlikte sınır tanımadığını belirterek, "Müslümanların acı çekerek ölmelerinden zevk alan sadist bir toplulukla karşı karşıyayız. O kadar ki, Avrupa kamuoyunu kandırmak için her yolu ve yöntemi deniyor. Son kullandığı yöntem kanımızı dondurdu. İsrail, Müslümanları oklarla öldürüyor" dedi. Filistinlilerin üzerine atılan bu oklar nedeniyle birçok Müslümanın öldüğünü ve yaralandığını vurgulayan Şenocak şunları kaydetti:

"Bu silahın sivil yerleşim yerlerinde kullanılması son derece tehlikeli ve yasak olmasına rağmen İsrail yasak dinlemiyor. İsrail, savaş suçu işliyor. İsrail, daha fazla Müslüman öldürmek için kollarını sıvadı. Bunu yaparken de Filistin'e daha az zarar veriyor havası vermek istiyor. Bu nedenle ok kullanıyor. Türkiye, uluslararası arenaya bunu taşımalı. Elde sağlam deliller var. İsrail savaş suçu işliyor. Bunun araştırılması için İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) başta olmak üzere uluslar arası örgütlerle işbirliği yapılmasını sağlayarak bunun açığa çıkarılmasını sağlamalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Savaş Suçluları Uluslararası Arenaya Taşınsın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement