Dev Et Tesisi Yanan Aytaç'ta Yaralar Sarılıyor - Son Dakika
Güncel

Dev Et Tesisi Yanan Aytaç'ta Yaralar Sarılıyor

Dev Et Tesisi Yanan Aytaç\'ta Yaralar Sarılıyor

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yanan et entegre tesisine devlet olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

15.12.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, yanan et entegre tesisine devlet olarak her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

Vali Vahdettin Özcan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada boyutları oldukça büyük ve üzücü bir yangın atlattıklarını dile getirdi. Yangınla ilgili teknik raporun beklendiğini kaydeden Özcan, "Balkanların ve ön Avrupa'nın en büyük et entegre tesisi olan Aytaç gıda hizmetleri şirketimizde bir yangın oldu. Teknik rapor daha çıkmadı ama bana ifade edilenle söylüyorum, Çatıda elektrik kontağında çıkan yangın nedeniyle yaklaşık 10 bin metrekare alan etkilendi. Allah'a şükürler olsun hiçbir can kaybımız yok" dedi.

Yangın bölgesindeki çalışmalar hakkında bilgi veren Vahdettin Özcan, "25'e yakın müdahale aracı, 10'a yakın iş makinesi ve AFAD'ın hizmetimize sunduğu uçakla yangına müdahale ettik. Yangın söndürme uçağı iki kez ilçemize gelip müdahale etti ve başarılı sonuçlar aldık. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve 24 saat görev yapan itfaiye müdürümüze teşekkür ediyorum. Soğutma çalışmalarının ardından vergi, sigorta ve olay yeri inceleme ekiplerimiz bölgede görev yaptı. Savcımız da yerinde keşfini yaptı. Her şeyin her türlü boyutuyla takibi yapılıyor." şeklinde konuştu.

Özcan, fabrikada hizmetin aksamayacağını belirterek, "Yangına muhatap olan fabrika Ülker grubunun. Murat bey ifade ettiler, hiçbir şekilde hizmet aksamayacak, beyaz et tesisimizde üretim devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Bölgede yaraların sarılmaya başlandığını dile getiren Özcan, "Biz, İŞKUR müdürümüzle fabrikaya gittik. Ali Ülker ve Genel Müdür Erhan Beyle karşılıklı görüşmemizi yaptık. İŞKUR olarak, devlet olarak biz her türlü desteği kendilerine vereceğiz. Bu bir afettir, afet durumunda devlet her sanayi kuruluşunun her vatandaşımızın olduğu gibi bu kurumun da yanında olacaktır" dedi. - ÇANKIRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dev Et Tesisi Yanan Aytaç'ta Yaralar Sarılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement