Dev Tesisteki Çalışmalarda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika
Güncel

Dev Tesisteki Çalışmalarda Sona Yaklaşıldı

Dev Tesisteki Çalışmalarda Sona Yaklaşıldı

HATSU, Küçükdalyan-Narlıca MBR (Membran Biyoreaktör) Teknolojili Atıksu Arıtma Tesisi'nde elektrik ve teknik ekipmanlarda montaj çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

06.06.2018 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplam çalışma maliyeti 62 milyon 899 bin TL değerinde olan tesis inşaatına şimdiye kadar 58 milyon 480 bin TL harcandığını aktaran Genel Müdürlük, Dünyanın 5., Avrupa'nın 2., Türkiye'nin ise en büyük Membran kapasiteli olan tesisin yüzde 97'sinin tamlandığını kaydetti.

EKİPMANLARIN MONTAJI SÜRÜYOR

Yapı denetimi HATSU Etüt ve Plan Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen tesiste kullanılacak teknik ekipmanların ve elektrik montaj çalışmalarının sürdüğünü belirten İdare, arıtmaya bağlanan toplayıcı hatlarda bulunan katı madde ayırıcı araçlarının yerleştirme çalışmalarının başlandığını bildirdi.

Tesis binalarında boyama ve çevre düzenleme çalışmalarına başlandığını aktaran HATSU,tesiste evsel atıksuların Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kriterlerine uygun arıtımın yanı sıra sulama suyu kriterine sahip yaklaşık yüzde 99 giderim verimi ile Asi Nehri'ne deşarjı sağlanacak.

Şehir merkezinden geçmekte olan Asi Nehri'ne direkt deşarj edildiğinden kirlilik ve koku oluşumuna neden olmakta iken tesisin işletmeye alınması ile birlikte çevre kirliliğinin önüne geçmede katkı sağlayacağını vurguladı.

Ayrıca, Küçükdalyan- Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi'ne atık suları tahliye edilmesi adına Antakya 2. Grup Odabaşı-Güzelburç-Narlıca (Mobilyacılar Sitesi) Kanalizasyon Şebekesi İnşaatı çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dev Tesisteki Çalışmalarda Sona Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement