Dha yurt bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha yurt bülteni - 18

Dha yurt bülteni - 18

Adana'da orman yangınıADANA'nın Kozan ilçesinde çıkan yangında 2 bin metrekarelik orman kül oldu.

30.08.2019 17:53

Adana'da orman yangını

ADANA'nın Kozan ilçesinde çıkan yangında 2 bin metrekarelik orman kül  oldu.

Yangın, ilçeye bağlı Yanalerik Mahallesi, Kurtdere mevkiinde meydana geldi. Öğle saatlerinde çıkan orman yangınına ekipler, kısa sürede müdahale etti. Havadan ve karadan başlatılan çalışmalarda yangın kısa sürede söndürüldü. Yapılan incelemede, yangında 2 bin metrekarelik ormanın zarar gördüğü belirlendi. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışmayları sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
------------------------------
Yangın söndürmü helikopterinin görüntüsü
İtfaiye araçların görüntüsü
Genel ve detay görüntüler

SÜRE: 00'40"     BOYUT: 74,7MB

Haber-Kamera: Ali GÖKDAL/KOZAN,Adana,

==============

Jandarmada ifade verirken kalp krizi geçiren kişi öldü

MANİSA'nın Saruhanlı ilçesinde, kavga ettiği yan komşusundan şikayetçi olmak için geldiği jandarma karakolunda ifade verirken kalp krizi geçiren 52 yaşındaki Aydoğan Konuşkan, yaşamını yitirdi.

Evli, 2 çocuk babası, emekli işçi Aydoğan Konuşkan, bugün saat 08.00 sıralarında, iddiaya göre, Hacırahmanlı Mahallesi'ndeki evinin önünde yan komşusu Ekrem A.(21) ile araç parkı nedeniyle kavga etti. Kavganın ardından Konuşkan, şikayetçi olmak için, kendi imkanları ile Saruhanlı İlçe Jandarma Karakolu'na gitti. Karakolda ifade verdiği sırada şeker ve tansiyon hastası olduğu öğrenilen Konuşkan, bir anda fenalaştı. Jandarma, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Konuşkan, sağlık ekibinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Konuşkan, burada doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Konuşkan'ın cesedi savcının buradaki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere  Merkez Efendi Devlet Hastanesi Adli Tıp Morgu'na gönderildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatan jandarma, Konuşkan'ın kavga ettiği komşusu Ekrem Arslan'ın ifadesine başvurdu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
-Yaşamını yitiren Aydoğan Konuşkan'ın fotoğrafı
-Saruhanlı Devlet Hastanesi'nden görüntü
-Olayın meydana geldiği Hacırahmanlı Mahallesi'nden görüntü
Saruhanlı Devlet Hastanesi morgu önünden görüntü
-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cemil SEVAL/ MANİSA,

===============

Market soyan Gürcü hırsızlık şüphelileri yakalandı

KOCAELİ'nin Kartepe ilçesinde marketi soyan Gürcistan uyruklu 4 kişiden 3'ü, polisin operasyonu ile yakalandı.

Olay, 27 Ağustos sabahı saat 04.00 sıralarında Kartepe Maşukiye Mahallesi'ndeki M.Y.'ye ait markette meydana geldi. Kiralık otomobil ile markete gelen 4 kişi, iş yerinin kapısını yaklaşık 10 dakika zorlayarak açtıktan sonra yaklaşık 40 bin TL değerinde sigara, kuruyemiş ve cep telefonu aksesuarı çaldı. Marketin kasasındaki nakit paraları da alan hırsızlar daha sonra geldikleri araç ile kaçtı.

Market sahibinin şikayeti sonrasında hırsızları bulmak için çalışma başlatan Kocaeli İl Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların kullandığı aracın plakasını tespit etti. Kiralama firması ile görüşen ekipler, aracın Sakarya'nın Sapanca ilçesinden kiralandığını belirledi. Araştırmayı derinleştiren ekipler Gürcistan uyruklu G.O. (31), B.T. (31), D.M.'nin (27) kimliklerini belirledi.

Şüphelilerin adreslerini tespit eden ekipler, 29 Ağustos akşam Sapanca'daki 2 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda G.O., B.T. ve D.M. isimli şüpheliler yakalanırken, ismi öğrenilemeyen bir şüpheli ise kaçtı. Emniyetteki ifadelerinde suçlarını kabul etmedikleri öğrenilen şüphelilerden B.T. ve D.M. işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilirken, G.O. ise sınır dışı edilmek üzere Kocaeli İl Göç İdaresi'ne bağlı Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Marketin soyulma anı(güvenlik kamerası)
Zanlıların asayişten çıkışı
Detay

HABER: Dinçer AKBİR-KAMERA: Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli),

==========================

'Tırnakçılık' yöntemi ile para çalan kişi güvenlik kamerasında

ADIYAMAN'da, bir markete giren kadının 'tırnakçılık' olarak bilinen el çabukluğu yöntemiyle 100 lira çalması, güvenlik kameralarına yansıdı.

Olay, öğle saatlerinde Ulucami Mahallesi'nde meydana geldi. Markete gelen ve kimliği henüz belirlenemeyen kadın bir koli yumurta alarak kasada duran işyeri sahibi M.A'ya, 200 lira verdi. Yumurtayı ve para üstünü alan kadın paranın eksik olduğunu söyledi. İşyeri sahibi, daha sonra para üstünü tekrar saymak için istedi. Bunun üzerine elindeki parayı iş yeri sahibine  gösteren kadın, el çabukluğuyla cüzdanının altına 100 lira koyarak, kalan parayı verdi.  İşyeri sahibi ile tartışmaya başlayan kadın, verdiği 200 lirayı geri alarak, marketten ayrıldı. Şüpheli kadın işyerinden ayrıldıktan sonra M.A., 100 liranın eksik olduğunu fark edince durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis markette bulunan güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.
Polis parayı 'tırnakçılık' yöntemiyle çaldığı belirlenen şüphelinin kimliğinin belirlenmesi ve yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
Güvenlik kamera görüntüsü
Şüphelinin  marketten alışverişi
İşyeri sabinin paranın üstünü  vermesi
Şüphelinin parayı sayması
Parayı ellindeki cüzdanın altına koyması
Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)
GÖRÜNTÜ BOYUTU: 150 MB

==============================

Kasap, et ve kıymadan Atatürk portresi yaptı

ÇANAKKALE'nin Ayvacık ilçesinde kasap Mustafa Boz'un (49), 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'nci yılı kutlamaları nedeniyle kıyma ve et kullanarak hazırladığı Atatürk portresi büyük ilgi görüyor.

Ayvacık ilçesinde 30 yıldır kasaplık yapan Mustafa Boz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla et ve kıyma kullanarak, Atatürk portresi hazırladı. Zafer Bayramı içi yapılan kutlamalara bu şekilde katılmak istediğini söyleyen Boz, hazırladığı Atatürk portresini iş yerinde soğutuculu et reyonunda sergiliyor.

İş yeri önünden geçen vatandaşlar ve müşteriler Atatürk portresine yoğun ilgi gösterirken, Boz, "Zafer Bayramı nedeniyle et ve kıyma kullanarak Atatürk portresi yapmak istedim. Biraz uğraş verdik ama çalışanlarımızla beraber portremizi yaptık. Bugüne özel, farklılık olsun diye bu portreyi yaptık. Müşterilerimiz de bu portreyi beğenip, tebrik ediyor. Portreyi inceliyorlar. Bazı vatandaşlar merakla inceleyip, bakıyor. Birbirinden duyup, portreyi görmek için gelenler dahi var. İlçede ilgi odağı oldu diyebilirim" dedi.

GÖRÜTÜ DÖKÜMÜ
-Et ve kıymadan yapılan Atatürk portresinden genel ve detay görüntüler
-Mustafa Boz röp

Haber-Kamera:  İpek YAVAŞ/AYVACIK (Çanakkale),


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha yurt bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement