Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşı olmak orucu bozmaz - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşı olmak orucu bozmaz

Korona vakalarındaki artış nedeniyle teravih namazlarının evde kılınacağını açıklayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz." ifadelerinde bulundu.

06.04.2021 11:25  Güncelleme: 12:21

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ana teması "Şifa Ayı Ramazan" olan 2021 yılı Ramazan ayı bilgilendirme toplantısına katıldı.

Teravih namazının korona önlemleri nedeniyle evlerde kılınacağını açıklayan Erbaş, "Çok merak edilen aşı orucu bozar mı?" sorusuna da yanıt verdi. Erbaş ifadelerinde, "Din İşleri Yüksek Kurulumuzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz" dedi.

"İMKAN OLURSA YENİDEN CAMİLERDE KILINACAK"

Erbaş teravih namazıyla da ilgili "Şayet bu süreçte salgının seyrine göre camilerimizde teravih namazı kılabilme imkanı olursa bunun da kararını alıp milletimizle paylaşırız" ifadelerine yer verdi.

"BESİN DEĞERİ TAŞIMAYAN AŞILAR ORUCU BOZMAZ"

Geçtiğimiz günlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu da 'Aşı orucu bozar mı?' sorusuna şu yanıtı vermişti:

"Besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz. Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, oruç tutmalarına başka bir engel bulunmuyorsa, iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur."

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşı olmak orucu bozmaz

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Aşı olmak orucu bozmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (68)

  • İslam: Faiz helal.aşı orucu bozmaz daha nasıl fetvalar göreceğiz .., 48 0 Yanıtla
  • fuzuli: Yazık. Vicdanlarını ve dinlerini de küresel otoriteye teslim ettiler 44 0 Yanıtla
  • Seyo: İyice saçmaladı .nerde o eski hocalar... 41 0 Yanıtla
  • Soboo: Evet toki krediside faiz sayılmaz.... 34 4 Yanıtla
  • JOURNALiST: Aşı orucu bal gibi bozar. Salgın olduğu için aşı olacağı gün ya oruç tutmayacak yada oruçlu iken aşı olanın orucu bozulacak ve 61 gün kefaret orucu tutmak boynunun borcu olacak. Bunun başka helali yoktur. Bu açıklama maalesef dinde yeri olmayan bir açıklamadır. 30 1 Yanıtla
  • rasulullah sevdalısı: ya arkadaşlar vucuda giren her şey orucu bozar sakın aşı olurken tutmayın 1 gün kazanız olur 28 1 Yanıtla
  • ferhat: bizim diyanet işleri kendi kendine fetvalar vermeye başladı bu güne kadar orucu bozan aşı bu yıl bozmuyormuş 26 2 Yanıtla
    Bordo mavi: Kaynağın ne ? Uydurma 8 5
  • Konyalı : Yavhu hocam madem aşı orucu bozmazdı da niye bunu Bu sene söyledin geçen sene sorulduğunda bozar dediydin şimdi ne değiştiki... Vallahi 47 yıllık müslümanlık dinimden soğuttunuz beni 26 2 Yanıtla
    JOURNALiST: Dinden niye soğuyorsun ki ? Bunun gibilerden soğuyacaksın. Bunun gibiler din değil ki. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement