Diyarbakır'da yağışlar barajları doldurdu, Valilikten tahliye uyarısı geldi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Diyarbakır'da yağışlar barajları doldurdu, Valilikten tahliye uyarısı geldi

Diyarbakır\'da yağışlar barajları doldurdu, Valilikten tahliye uyarısı geldi
07.02.2026 17:06

Türkiye'nin dört bir yanında kuraklık ve susuzluk riski konuşulurken, Diyarbakır'dan gelen açıklama dikkat çekti. Son günlerde etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle barajlara gelen su miktarının arttığı belirtilirken, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki barajlarda kontrollü su tahliyeleri yapılabileceğini duyurdu. Diyarbakır Valiliği de bölge halkını can ve mal kayıplarına karşı uyardı.

Türkiye genelinde kuraklık ve susuzluk endişeleri tartışılırken, Diyarbakır'dan tam tersi yönde bir uyarı geldi. Diyarbakır Valiliği, bölgede etkili olan yoğun yağışlar nedeniyle baraj doluluklarının arttığını belirterek, kontrollü su tahliyeleri yapılabileceğini açıkladı. Valilik, olası can ve mal kayıplarına karşı vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

4 İL TAKİP EDİLİYOR

Diyarbakır Valiliği tarafından paylaşılan açıklamada, Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanında bulunan barajlara gelen akımların, son yağışlarla birlikte önemli ölçüde yükseldiği belirtildi. Açıklamada, Diyarbakır'ın yanı sıra Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak illerindeki barajların da bu kapsamda yakından takip edildiği ifade edildi.

DSİ 10. Bölge Müdürlüğü'nün açıklamasında, barajların işletme programları çerçevesinde yönetildiği vurgulanarak, "Baraj havzalarına düşen yağış miktarının artmasına bağlı olarak barajlara gelen yüksek akımlar meydana gelebilmekte, zaruri hallerde kontrollü tahliye işlemleri yapılabilmektedir" denildi.

VATANDAŞLARA CAN VE MAL GÜVENLİĞİ UYARISI

Valilik, olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Açıklamada, nehir yatakları ve dere kenarlarında bulunan yerleşim alanlarında yaşayanların yapılan ve yapılacak duyuruları dikkate almaları istendi. Nehir yatağı içinde veya yakınında bulunan tarım arazileri, bağ ve bahçeler ile geçici barınaklar için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, nehir yataklarında faaliyet gösteren kum ve çakıl ocaklarının mevzuata uygun şekilde çalışması gerektiği belirtilirken, tahliye dönemlerinde nehir yataklarına girilmemesi ve ani su seviyesi yükselmelerine karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

Valilik, vatandaşların resmi kurumlar tarafından yapılan duyuruları yakından takip etmelerinin ve uyarılara hassasiyetle uymalarının önem taşıdığını kaydetti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da yağışlar barajları doldurdu, Valilikten tahliye uyarısı geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • cemal köse cemal köse:
    Maaşallah . Allah milletimizi kuraklık ve tüm afetlerden korusun. 111 1 Yanıtla
    Haydar Ali Can Haydar Ali Can:
    amin ecmain 44 0
  • SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement