Doğu Konferansı'nda yarı final senaryoları - Son Dakika
Spor

Doğu Konferansı'nda yarı final senaryoları

Doğu Konferansı\'nda yarı final senaryoları

NBA’de playoff heyecanı son sürat devam ederken Doğu Konferansı’nda yarı final mücadeleleri Batı’dan çok daha erken belli olmuş durumda.

28.04.2019 02:23

NBA’de playoff heyecanı son sürat devam ederken Doğu Konferansı’nda yarı final mücadeleleri Batı’dan çok daha erken belli olmuş durumda. İlk tur maçlarının ardından rakiplerini süpüren iki takım Milwaukee Bucks ve Boston Celtics yarı finalde birbirlerine rakip olurken; ilk turu 4-1’lik skorlarla geçen Philadelphia 76ers ve Toronto Raptors konferans finali için kozlarını paylaşacak.

Milwaukee Bucks - Boston Celtics

Normal sezonu NBA lideri olarak tamamlayan Milwaukee Bucks, Doğu’daki son playoff biletini Charlotte Hornets’in sadece iki galibiyet önünde alan Detroit Pistons’ı zorlanmadan geçerek adını konferans yarı finaline yazdırdı. Yunan yıldız Giannis Antetokounmpo’nun önderliğinde bu yıl sahadaki oyununu iyiden iyiye oturtan Bucks, Blake Griffin’in sürüklediği Pistons’a karşı süpürgeleri çıkardı!

Yarı finalde konferans dördüncüsü Boston Celtics’i karşısında bulacak Milwaukee için hiç şüphesiz bir kez daha Antetokounmpo’nun lokomotifliği çok kritik olacak. Seride ev sahibi avantajını elinde bulunduracak olan Bucks’ın, geçtiğimiz yılın rövanşını alma düşüncesiyle sahada olacağını söylemek yanlış olmaz. 2018 Playoffları’nda Celtics ile bu kez ilk turda karşılaşan Bucks seriyi yedinci maça taşımış ancak TD Garden’da kaybederek playoff’lara veda etmişti. Bu sene Koç Mike Budenholzer ile aradıkları oyun yapısına kavuşmaları ve ev sahibi avantajının ellerinde olması, Bucks’ı geçtiğimiz yıldan daha iddialı kılıyor. Ayrıca Giannis Antetokounmpo’nun bu sene daha dominant bir oyuncu hâline dönüşmesi ve yan parçalardan gelen katkılar bir kez daha Winsconsin ekibinin güvendiği kozlar olacak.

Boston Celtics ise zaman zaman bozulan oyun düzeni ve takım içinde yaşanan gerilimlerle normal sezonda beklentinin altında kaldı ve Doğu Konferansı’nda dördüncü sırayı alabildi. Bu sonuçla yarı finalden itibaren saha avantajlarını rakiplerine veren Celtics, bu dezavantajı yaşamayacağı tek seride Victor Oladipo’suz Indiana Pacers’ı 4-0 ile geçmeyi bildi. Bu sonuçlarla Kyrie Irving’in playoff ilk turlarında hiç maç kaybetmeme istatistiği de korunmuş oldu. Ancak konferans yarı finalinde işler o kadar kolay olmayacak…

Normal sezonda oynadıkları maçlarda Milwaukee Bucks’a karşı bir galibiyet alan ve iki kez mağlup olan Celtics cephesi, bu seriden önce “Bizimle bu kez tüm kadromuz sağlıklıyken karşılaşmak zorunda kalacaklar.” şeklinde bir açıklamayla iddiasını ortaya koydu. Rakiplerini süpürerek buraya gelen Bucks ve Celtics bu seri öncesinde dinlenme şansına da sahip oldu. Genç koç Brad Stevens ve sahip oldukları draft haklarıyla uzun vadede bir yapılanma projesi gibi gözüken Celtics, sezon sonunda serbest kalma ihtimali olan Kyrie Irving ile yapılanma sürecini hızlandırma peşinde. Al Horford, Gordon Hayward, Jayson Tatum ve Jaylen Brown gibi All- Star olmuş veya olma potansiyeli bulunan yıldızların yanı sıra Marcus Smart, Aaron Baynes gibi yan parçalar, Doğu finaline ulaşmak istiyorlarsa Irving’e yardımcı olmak zorunda.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers

Toronto Raptors, Orlando Magic karşısında playoff ilk turu ilk maçını kaybedince bu yılki playoff'lara sürpriz bir skorla başlamış olduk. Doğu'da birçoklarına göre Milwaukee Bucks ile beraber en güçlü şampiyonluk favorisi olan Toronto Raptors, ilk şokun ardından kim olduğunu hatırladı ve serinin geri kalan maçlarında hata yapmadan 4-1’le tur atlamayı bildi. Özellikle Kawhi Leonard, Kyle Lowry ve Pascal Siakam’ın performansları, Orlando karşısında zorlanmamalarında büyük faktör oldu.

Kanada ekibi, Philly karşısında kağıt üzerinde ve sahadaki istikrar anlamında ufak bir farkla da olsa favori konumunda olacaktır. Aynı zamanda iç saha avantajını ellerinde bulundurmaları da sigorta niteliğinde. “We The North” yazılarını bol bol göreceğimiz seride belki de en büyük soru işareti, Raptors'ın Kawhi Leonard öncesi dönemden kalan playoff tutukluğunun hortlayıp hortlamayacağı... Zira formda ve düzenli oynayan bir Toronto Raptors, istikrar sorunu çeken bir başka takım Philadelphia 76ers karşısında bu seriyi beklenmedik derecede rahat da kazanabilir.

76ers ise yarı finale gelmek için Brooklyn Nets engelini geçmek durumundaydı. Özellikle D’Angelo Russell’ın bu yıl gözle görülür şekilde yükselen performansını playoff'lara ne oranda taşıyabileceği, bu seriyi ilginç kılan faktörlerden bir tanesiydi. İki takım arasında kağıt üzerindeki güç farkı düşünüldüğünde 4-1’lik skor kimseyi şaşırtmadı diyebiliriz. Buna karşın Philadelphia 76ers’ın bazen savunmada bocaladığını da görmedik değil. Potalarında yüksek sayılar gördüklerini ve bazıları yakın geçen maçlarla seriyi kazandıklarını da söylemek gerekir.

Özellikle Toronto Raptors gibi bir takıma karşı Doğu Konferansı finali için mücadele verirken, o meşhur tabirle “clutch” oyuncu Jimmy Butler’ın Nets serisine oranla daha iyi performans verme ihtimalini de elbette değerlendirmemiz gerekiyor. Zaten Jimmy Butler, Ben Simmons, Joel Embiid ve Tobias Harris dörtlüsünü aynı anda verimli kullanabildiğinde 76ers için işler çok daha kolaylaşıyor. Elbette Toronto karşısında zorlandıkları anlar olacaktır ama takımın mücadele isteğine ve pes etmeme içgüdüsüne sahip olduğunu kanıtlamak için bu seri oldukça iyi bir fırsat. Nets karşısında kaybettikleri ilk maçta bench’e getirdikleri cep telefonu olayıyla gündeme gelen 76ers, bu ciddiyetsizliğin sona erdiğini gösterme motivasyonuyla başarıya gidebilir.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Doğu Konferansı'nda yarı final senaryoları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement