Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısının Öldürülmesi Davası - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısının Öldürülmesi Davası

Doğubayazıt\'ta Cumhuriyet Savcısının Öldürülmesi Davası

Firari 2 sanığın Erzurum'da yargılanmasına devam edildi

29.05.2013 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın öldürülmesiyle ilgili firari 2 sanığın yargılanmasına Erzurum'da devam edildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Başkan Mustafa Kahya, firari sanıklar Barış Batur ve Süleyman Ciyanaklı?'nın hala yakalanamadığını belirterek, duruşmayı erteledi.

-Olay-

Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, 5 Şubat 2012'de bir şarküteride alışveriş yaptığı sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış, tedavi gördüğü Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetmişti. Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında kent merkezinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişi yakalanmıştı.

Haklarında açılan davada tutuksuz yargılanan Ahmet Yıldız'a 1 yıl, Alkan Sarıhan'a 2 yıl 6 ay, tutuklu sanıklar Burhan Çilgin, Abdullah Özbey ve Ahmet Çilgin'e 20'şer, Hakan Yavuz ve Ramazan Gündüz'e 15'er yıl, Hasan Ciyanaklı'ya da 5 yılı terör örgütü üyeliğinden 17 yıl hapis cezası verilmiş, firari sanıklar Süleyman Ciyanaklı ve Barış Batur'un dosyaları davadan ayrılmıştı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt'ta Cumhuriyet Savcısının Öldürülmesi Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement