Doğumgününde Heykeli Açılacak - Son Dakika
Magazin

Doğumgününde Heykeli Açılacak

Trafik Kazasında Kaybettiğimiz Şarkıcının Heykeli Doğum Gününde Açılacak.

25.03.2008 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRAFİK KAZASINDA KAYBETTİĞİMİZ ŞARKICININ HEYKELİ DOĞUM GÜNÜNDE AÇILACAK.

İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Tankut Öktem'in yarım kalan, atölye çalışanlarının tamamladığı "Barış Akarsu" heykeli, Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda Bartın'ın Amasra ilçesinde açılacak.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, geçen yıl, doğum günü olan 29 Haziranda geçirdiği trafik kazasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 4 Temmuzda yaşamını yitiren Akarsu'nun ölümünden çok etkilenen heykeltıraş Tankut Öktem, sanatçının gitarıyla tasvir edildiği heykelini yapmaya karar verdi.

Akarsu'nun defnedilmesinden bir süre sonra Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım'ı telefonla arayarak hiçbir karşılık beklemeden şarkıcının elinde gitar ve konserde giymeyi sevdiği bir kıyafetiyle heykelini yapacağını bildiren Öktem, çalışmalarına başladı. Öktem'in İstanbul'da 6 Aralıkta geçirdiği trafik kazasında ölmesi üzerine, eser yarım kaldı.

Ünlü heykeltıraşın yarım kalan Akarsu heykelini, kızları Oylum Öktem İşözen ve mimar Pınar Öktem Doğan'ın öncülüğünde Bursa'nın Gemlik ilçesine bağlı Küçükkumla beldesinde bulunan atölye çalışanları tamamladı.

Amasra Belediyesinin kısa sürede teslim alması planlanan heykel, Barış Akarsu'nun doğum günü 29 Haziranda ilçe merkezindeki Kültür Park'ta açılacak.

Amasra Belediye Başkanı Ali Yıldırım, Öktem ile yaşamını yitirmeden 20 gün önce görüştüğünü, ünlü heykeltıraşın çok önem verdiğini belirttiği Akarsu heykelinin tamamlanmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

SANATÇILARIN ANISINI YAŞATACAK

Barış Akarsu'nun doğum gününü kapsayan tarihte festival düzenleyeceklerini ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:"Haziran ayında heykelin ünlü heykeltıraşın katılacağı törenle ilçemize dikilmesini planlıyorduk. Ancak, acı tesadüf sonucu Öktem de trafik kazasında yaşamını yitirdi. Akarsu'nun heykeli, trafik kazasında yaşamını yitiren iki sanatçının anısını ilelebet yaşatacak. Heykelin çevresine Öktem'in hayatını ve eserlerini anlatan yazıtlar da koymayı amaçlıyoruz. Geleneksel hale getireceğimiz etkinliklerle her yıl Akarsu ve Öktem'i anacağız."

Barış Akarsu'nun bulunduğu otomobil, 29 Haziranda Bodrum Torba Kavşağı'nda Halil İbrahim Çetin yönetimindeki kamyonla çarpışmış, otomobilde bulunan Zeynep Koçak ve Nalan Kahraman hayatını kaybetmişti. Yaralanan ve özel bir hastanede tedavi altına alınan Barış Akarsu da bir süre sonra yaşam savaşını kaybetmiş, Akarsu'nun cenazesi Bartın'ın Amasra ilçesinde defnedilmişti.

Akarsu'nun heykeliyle ilgili düşüncelerini "Sanatçılar zamanla unutulabiliyor. Ancak kalıcı eserlerle onların yüzyıllar boyu yaşamasına katkı sağlanıyor" diye ifade eden heykeltıraş Tankut Öktem de 6 Aralıkta, bindiği otomobilin İstanbul'da E-5 kara yolu Harem bağlantısında kontrolden çıkarak kamyonla çarpışması sonucu ölmüştü.

Kaynak: Gecce

Son Dakika Magazin Doğumgününde Heykeli Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement