Doktor Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Yerel

Doktor Adayları Beyaz Önlük Giydi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (esogü) Tıp Fakültesine Yeni Kayıt Yaptıran Öğrenciler Prof

15.09.2010 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesine yeni kayıt yaptıran öğrenciler Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu'nda gerçekleştirilen beyaz önlük giyme töreniyle mesleki eğitime ilk adımlarını attı.

Törene, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Tekin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Naci Özer ile Prof. Dr. Zekeriya Altaç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zübeyir Kılıç, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Özkan Alataş ile Prof. Dr. Hüseyin İlhan, Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Tünerir, ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Keçik katıldı.

38. dönem öğrencilerinin beyaz önlük giyme töreninin açılış konuşmalarını ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Tekin ile Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıç yaptı. Prof. Dr. Kılıç, 7'si yabancı uyruklu, 75'i kız öğrenci ve 96'sı erkek öğrenci olmak üzere toplam 171 öğrencinin kayıt yaptırdığını bildirdi.

Puan sıralamasında binde 3,5'luk dilime giren öğrencilerini başarılarından dolayı kutlayan Prof. Dr. Kılıç, 'Yüzyıllar önce korunma amaçlı giyilen beyaz önlük hekimlik mesleğinin bir sembolü haline geldi. Öğrenciler giydikleri önlüklerin temsil ettiği değerlere sahip birer hekim olmalı, bu önlükleri hiç çıkarmamalı' dedi.

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Tekin de 40. yılını kutlayan ESOGÜ Tıp Fakültesini tercih ettikleri için öğrencilerin ne kadar doğru bir tercih yaptığını önümüzdeki yıllarda göreceklerini kaydetti.

Öğrencilere, eğitim kalitesini her yıl yükselten, akademik ve idari personeliyle bir aile olarak saygıya ve sevgiye dayalı çalışan bir üniversitede yeni bir hayata başladıklarını anlatan Rektör Prof. Dr. Tekin, öğrenim süresi boyunca hocalarına emanet olacaklarını ve gurur duyulacak isimler olarak ayrılacaklarını bildirdi.

Tören, öğrencilere hocaları tarafında önlüklerinin giydirilmesi ve genç tıbbiyeli andının okunmasının ardından anı fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

(CY-MHD) - ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doktor Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement