Dr. Yusuf Arslan'dan Savaşın Acı Hikâyeleri - Son Dakika
Kültür Sanat

Dr. Yusuf Arslan'dan Savaşın Acı Hikâyeleri

Dr. Yusuf Arslan\'dan Savaşın Acı Hikâyeleri

Dr. Yusuf Arslan'ın "Irak'tan Türkiye'ye Hayatlar: Güneydoğu'da Sığınmacı Kadınlar" adlı kitabı Türkiye'de birçok kitap sitesiyle birlikte Amazon'dan da satışa sunuldu.

30.03.2018 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dr. Yusuf Arslan'ın Belge Yayınlarından basılan " Irak'tan Türkiye'ye Hayatlar: Güneydoğu'da Sığınmacı Kadınlar" adlı kitabının satış ve dağıtımı Amazon.com alış veriş sitesi üzerinden başladı.

Arslan'ın "Irak'tan Türkiye'ye Hayatlar: Güneydoğu'da Sığınmacı Kadınlar" adlı kitabı 2014'te Irak'taki iç savaşta işkence gören, tecavüze uğrayan, köle olarak hapsedilen, sex işçiliğine zorlanan binlerce Ezidi kökenli kadın ve kız çocuğunun acıklı hayat hikâyelerini konu ediniyor.

Kitap daha öncede Swinburne Üniversitesi'nde özetlenerek İngilizceye çevrilmiş, eleştirmenler kitabı "Savaş kurbanı kadın ve kızlar konusunda etkileyici bir eser ve insanlığa bir hediye" olarak tanımlamıştı.

ARKA KAPAK YAZISI:

"Kim yerini, yurdunu, yuvasını bırakıp da başka yerlere gitmek ister? Yuvanız, yurdunuz sizi öldürmek üzere ant içmiş eli silahlı adamlarca işgal edilmiş ise siz de belirsizliğe güven duymak mecburiyetinde kalır mısınız? Üzerinde yaşadığınız dünyaya patojenik davranışlar sergileyen güçlerce saldırılsa ve izinizi buldukları anda öldürüleceğiniz, tecavüze uğrayacağınız, köle olarak alınacağınız kesin olsa ne yapardınız? Gücünüz yettiğince karşı mı koyardınız? Peki ama gücünüz yetmediğinde ne yapardınız? Kalmak mı daha zor olurdu gitmek mi? Kişiye göre değişir belki ama gitmekte öyle kolay olmazdı. Kalsaydınız vatansever, gitseydiniz mülteci olurdunuz.

Siz hangisini tercih ederdiniz?"

Arslan'ın kitabı, içerdiği savaşın acı hikâyeleriyle çok ses getirmesi beklenirken, kitap Amazon alış veriş sitesi üzerinden 20 dolara satışa sunuldu

Son Dakika Kültür Sanat Dr. Yusuf Arslan'dan Savaşın Acı Hikâyeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement