Dumlupınar Üniversitesi'nden Erciş'te Arama Kurtarma Kursu - Son Dakika
Yerel

Dumlupınar Üniversitesi'nden Erciş'te Arama Kurtarma Kursu

Dumlupınar Üniversitesi\'nden Erciş\'te Arama Kurtarma Kursu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Ulusal iş birliğiyle hazırlanan 'İsimsiz Kahramanlar Projesi' çerçevesinde Van'ın Erciş ilçesinde kurs düzenledi.

02.07.2012 15:27

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü ve Avrupa Birliği (AB) Türkiye Ulusal iş birliğiyle hazırlanan 'İsimsiz Kahramanlar Projesi' çerçevesinde Van'ın Erciş ilçesinde kurs düzenledi.

Erciş Belediyesi ile Erciş Meslek Yüksek Okulu iş birliğiyle hazırladıkları program çerçevesinde ilçede Arama ve Kurtarma Kursu açan ekip, 36 saatlik kurs sonucunda kursiyerlere depremden korunma yöntemleri, hafif arama kurtarma, ilk yardım, gönüllülük, ekip çalışması ve etkili sunum teknikleri konularında kurs verdi. Kurs sonucunda yapılan sınavda başarı gösteren 38 kursiyere törenle sertifikaları verildi.

Erciş Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen sertifika törenine Dumlupınar Üniversitesi Arama kurtarma Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Hakan Aykul, Kulüp Eğitmeni ve Onursal Başkanı Mehmet Mete Çetinkaya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksek Okulu'ndan Yakup Karakaş ile eğitmen ve kursiyerler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtara Kulübü (DAP-AKUK) Kulüp Eğitmeni Mehmet Mete Çetinkaya, proje çerçevesinde hazırlamış oldukları 'isimsiz kahramanlar projesi'nin ilk ayağı olan Erciş'te projelerini tamamladıklarını söyledi. Projede kendilerine yardımcı olan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Ahmet Karaaslan'a, üniversite personelline, Sağlık Daire Başkanlığı'na, Türk Ulusal Ajansı'na, Afet ve Acil İl Müdürlüklerine, Ulusal Medikal Kurtarma ekiplerine ve sponsor olan Bemar Kariyer Okulu ile kulüp arkadaşlarıma teşekkür ettiğini belirten Çetinkaya, "Bundan sonra çalışma yapacağımız afetlerde her zaman birlikte çalışabileceğimiz bir ekip oluşturduk. Ercişlilerin her zaman yanında olacağız. Bir Ercişli olarak buraya gelip memleketimde hizmet etmek ve memleketimde eğitim vermek ayrıca beni de çok fazla duygulandırdı. Umuyorum sizler buradan ayrıldıktan sonra Erciş'te ve ülkemizde yayılan, ışık saçan ve afetlerde birlilerinin zarar görmesini engelleyen kişiler olacaksınız. Bu anlamda mutlu ve afetsiz günler diliyorum" dedi.

Dumlupınar Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü Danışmanı Doç. Dr. Hakan Aykul ise kulüp üyelerinin Elazığ, Simav ve Erciş operasyonlara katıldıklarını belirtti. Operasyon kadar eğitim vermenin de önemine değinen Aykul, "Operasyona gitmek ne kadar kutsal ise burada eğitim vermekte en az o kadar kutsaldır. Arkadaşlarımızın tamamı bu bilinçle buraya geliyorlar. Eğitim işini arama kurtarmaya katılmak kadar kutsal görüyoruz. Arkadaşlarımıza o bilinci verdik. 5 gündür eğitim veriyoruz, Biz istiyoruz ki, siz de bizim kadar bilinçli olun. Canlarımızı, mallarımızı depremde kaybetmeden eğitimler vererek insanlarımız bilinçlensin. Eğitim her şeyin başıdır. Biz Dumlupınar Üniversitesi'nin isimsiz kahramanları olarak bizden eğitim alan Van ve Ercişleri saygıyla selamlıyoruz. Erciş Kaymakamlığı'na, Erciş Belediye Başkanlığı'na ve başından beri bu projeye fazlasıyla sahip çıkan Erciş Meslek Yüksek Okulu'na, değerli hocalarına ve değerli öğrencilerine teşekkürlerimiz sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Erciş Meslek Yüksek Okulu yetkilisi Yakup Karakaş ise ilk defa Erciş Meslek Yüksek Okulu olarak sivil vatandaşlarla bir arada olağanüstü keyifli bir eğitim aldıklarını ifade etti. Karataş, "Belki konuştuğumuz konular çok keyifli değildi, Eminim ki bu ruhla burada bir kulüp kurulacağına eminim bu projenin devamını sağlayacağımıza eminim. Bu burada kalmayacağına eminim. Bu dostluğun daha da genişleyeceğini düşünüyorum. Bu anlamda oluşumda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Sertifika töreni sonrası turuncu yeleklerini giyen kursiyerler ile eğitmenler birlikte şehir merkezinde, vatandaşlara depremden korunma el kitabı dağıttı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dumlupınar Üniversitesi'nden Erciş'te Arama Kurtarma Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement