Dünya Basın Özgürlüğü Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Basın Özgürlüğü Günü

Ünye'de anaokulu öğrencileri, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla basın mensuplarını ziyaret etti.

03.05.2017 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de anaokulu öğrencileri, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla basın mensuplarını ziyaret etti.

Ünye'deki özel bir kreşin anaokulu öğrencileri, yerel bir gazetede Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı Ali Öztürk ile bir araya geldi.

Öğrenciler, günün anısına getirdikleri çiçeği gazetenin yazarı Yaşar Karaduman'a hediye etti.

Öztürk, yaptığı konuşmada, bölgede faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, haber siteleri, radyo ve ulusal ajans temsilcilerinin sadece Ünye'ye değil, internet aracılığıyla tüm dünyaya ulaşarak kamuoyunun sesi olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının, toplumun bilgi edinme hakkını yerine getirirken, kamu görevi yapan toplumsal aktörler olduğunu belirten Öztürk, şöyle konuştu:

"Günümüzde ülkelerin gelişmişliği ve toplumların kalkınması ile basın özgürlüğü arasında paralellik olduğu dikkatlerden kaçmamaktadır. Bu nedenle kamuoyunda 'dördüncü kuvvet' olarak da algılanan basının, habercilik yaparken ilkeli, dürüst ve tarafsız olması oldukça önem arz etmektedir. İleri demokrasilerin vazgeçilmez kurumlarından olan basın ve medya kuruluşları, toplumun gözü kulağı ve sesi olmakla kalmayıp, aynı zamanda devletle toplum arasında köprü görevi gören önemli birer sivil toplum örgütleridir."

Gazete ekibiyle de sohbet eden öğrenciler, gazetecilik mesleğine ilişkin merak ettikleri soruların yanıtlarını aldı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement