Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Geziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

07.03.2016 14:46

AK Parti Geziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Uzer, mesajında, partilerinin kurulduğu günden bu yana kadını ve gençliği merkeze alan yönetim anlayışındaki kararlı duruşunun kadınları cesaretlendirdiğini belirtti.

Türkiye'de terör oyununu kadınlar ve annelerin bozacağını ifade eden Uzer, kırmızı çizgilerinin tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet olduğunu vurguladı.

Kadının ve annenin gönül dilinin bir olduğunu dile getiren Uzer, şunları kaydetti:

"Kadınlar terörün değil barışın ve huzurun merkezinde olmalıdırlar. Çünkü kadınlar-analar kalkınmanın, barış ve huzurun anahtarıdır. Anneliğin ideolojisi yoktur, olmamalıdır. Israrla 'analar ağlamasın' diyoruz. Ana ve kadın yüreğinin terörü bitirecek güçte olduğunu çok iyi biliyoruz. 8 Mart 1857 yılında New York'taki grevde ölen 129 işçinin bir çoğunun kadın olmasından dolayı kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günündeki dayanışma, bugün ülkemizde terörün bitmesi ve ülkemize huzurun gelmesi için çok önemli bir örnektir."

Bartık'ın mesajı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık da mesajında, Türkiye'nin geleceğinde kadınların önemli yer tuttuğunu belirtti.

Başarılı her erkek ve kadının yetişmesinde annenin rolünün büyük olduğunu ifade eden Bartık, kadına değer veren toplumların daha hızlı gelişeceğini kaydetti.

Türkiye nüfusunun yüzde 49,8'ini kadın nüfusunun oluşturduğunu anımsatan Bartık, "Eğitimli kadınların iş gücüne katılma oranı daha yüksek oldu. Ülkemizde 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus içerisinde iş gücüne katılma oranı 2014 yılında yüzde 50,5 olurken, bu oran erkeklerde yüzde 71,3, kadınlarda ise yüzde 30,3 oldu. Geçmiş yıllara baktığımızda daha düşük olan bu oranın, gelecek yıllar adına umut verici olduğunu söyleyebilirim. Kadın artık bütün iş kollarında istihdam ediliyor, istihdam ediyor. Ülkelerin geleceğinde kadınlar önemli yer tutuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tiryakioğlu'nun mesajı

Gaziantep Ticaret Başkanı (GTB) Ahmet Tiryakioğlu ise aile hayatının vazgeçilmez unsuru ve toplumun en önemli yapı taşı olan kadınların, yeryüzünde sevgi, saygı ve hoşgörüyü temsil ettiğini vurguladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların toplumda layık oldukları saygınlığı kazanması, sosyal, siyasal, kültürel ve ekonomik alanda haklarını elde edebilmeleri açısından özel bir gün olarak kabul edildiğini anımsatan Tiryakioğlu, şunları kaydetti:

"Toplumumuzda ve aile hayatımızda kadının yeri büyük önem arz etmektedir. Zira toplumu oluşturan bireylerin yetişmesinde en fazla emek harcayan ve onları şekillendirerek hayata kazandıranlar hep kadınlardır. Bu nedenle kadınların toplumda hak ettikleri yeri alması, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve sosyal güvencelerinin sağlanması geleceğimizin şekillenmesine de ışık tutmaktadır. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement