Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika
Güncel

Dünya Yürüyüş Günü

Dünya Yürüyüş Günü

Karabük'te Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla "Sağlık için her gün 10 bin adım" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

04.10.2016 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabük'te Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla "Sağlık için her gün 10 bin adım" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Kent Ormanı Parkı'ndaki yürüyüşe, Vali Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Türkiye Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, kurum müdürleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Aktaş, spor ve hareket işinin bir kültür haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları dile getirdi:

"Sağlıklı yaşam için yürüyüş çok önemli bir konu. Bunun da alışkanlık haline gelebilmesi için bu ve buna benzer programlarla bu bilincin yerleştirilmesi lazım. Kent ormanı başta olmak üzere ilimizde yürüyüş yapabileceğimiz çok fazla alanımız ve çok güzel parkurlarımız var. Tüm Karabüklü hemşehrilerimize bu alanları en iyi şekilde değerlendirmek üzere eşleriyle, çocuklarıyla fırsat buldukça buralarda yürüyüşe davet ediyorum."

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla etkinliklerin süreceği belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Yürüyüş Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement