Düşlerden Dansa, Dizelerden Söze - Son Dakika
Güncel

Düşlerden Dansa, Dizelerden Söze

Düşlerden Dansa, Dizelerden Söze

"Düşlerle Dans" dile geliyor!

12.05.2012 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kalemi ile de dans eden, az zamanda çok 'sahne' görmüş bir ruhun, Memet Sefa Öztürk'ün şiir kitabı "Düşlerle Dans", dizelerden sözlere dökülerek evrende kaybolmayanlar arasına yerini alacak.

Sınırları, gözlerinin görebildiği yerler; yapabilecekleri, hayalleriyle kısıtlı… Engel tanımayan balet Memet Sefa Öztürk'ün şiir kitabı "Düşlerle Dans" ünlü şairlerin yorumlarıyla hayat buluyor.

Memet Sefa Öztürk, yıllardır çeşitli şekillerde 'dans' ile sahneye taşıdığı sanatçı kimliğini, bu kez de şiirleri ile sergileyecek. Sevgison Sualp'in hazırlayıp sunduğu, birçok ünlü şair ve sanatçının Memet Sefa Öztürk için orada bulunacağı "Düşlerle Dans Şiir Etkinliği"nde Öztürk'ün "Düşlerle Dans" şiir kitabı seslendirilecek.

Melike Demirağ, Emel Örgün, Levent Korman ve Seval Ağlamaz gibi ünlü sanatçıların davetli olduğu programda; Öztürk'ün şiirlerini seslendirecekler arasında da Fikret Hakan, Cezmi Ersöz, İlkim Karaca, Hüseyin Avni Dede, Tekin Gönenç, Özlem Savaş, Melike İpek Yalova, Hüseyin Akşen, İsmail Biçer ve Sevgison Sualp var.

PROGRAM

Yer: Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi

Tarih: 14 Mayıs 2012 Pazartesi

Saat: 18.00

Girişler ücretsiz ve halka açıktır.

Memet Sefa Öztürk; İstanbul Devlet Opera ve Balesi, aynı zamanda Çağdaş Bale Topluluğu'nun başarılı bir dansçısı iken mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarının düzenlediği mezuniyet yemeğinden sonra geçirdiği bir kaza sonucu omurilik felci oldu.

'Başaramazsan hep eksik kalırsın' diyen sanatçı, dansa olan tutkusuna hiçbir şeyi engel olarak tanımadı. Kendi deyimiyle "Engel tanımayan balet" olarak hâlâ dans etmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düşlerden Dansa, Dizelerden Söze - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement