Düzce 46 Gün Aradığı Oğlunu Enkazın Altında Bulan Babanın Acısı Tazelendi - Son Dakika
Güncel

Düzce 46 Gün Aradığı Oğlunu Enkazın Altında Bulan Babanın Acısı Tazelendi

Düzce 46 Gün Aradığı Oğlunu Enkazın Altında Bulan Babanın Acısı Tazelendi

12 KASIM 1999 depreminin merkez üssü Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde depremin 15'inci yıldönümünde acılar tazelendi.

12.11.2014 15:16

12 KASIM 1999 depreminin merkez üssü Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi'nde depremin 15'inci yıldönümünde acılar tazelendi. 51 yaşındaki Mehmet Canazlar, 46 gün hastanelerde aradığı oğlunun cesedinin bir binanın enkazından çıkmasıyla yıkılırken, oğlunun mezarı başında dualar ederken ağladı.

12 Kasım 1999'da saat 18.57'de merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 büyüklüğündeki depremde 782 kişi yaşamını kaybederken, 30 saniye süren deprem sırasında 16 bin 666 konut, 3 bin 837 işyeri yıkıldı. Depremin yıldönümünde Kaynaşlı'da anma programı düzenlendi. Belediye Meydanı'nda düzenlenen anma programına Kaynaşlı Kaymakamı Şenol Koca, Kaynaşlı Belediye Başkanı Vekili Mustafa Güner, Düzce İl Müftüsü Selami Emer ve vatandaşlar katıldı. Depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen acıların hala taze olduğunu belirten Şenol Koca, Depremde babamızı, annemizi, teyzemizi, dedemizi kaybettik. Depremin acılarını unutmamalıyız. Deprem kendisini her zaman acı şekilde hatırlatıyor. Kaç kişi evindeki ailesinden emin, kaç kişi evdeki çocuklarından emin Bu soruya 'evet eminiz' diyenler yüzde 50'yi geçiyorsa iyi yoldayız. Deprem ihmal edilen zamanlarda kendisini çok iyi şekilde bizlere hatırlatıyor dedi.

Kuran okunmasının ardından İl Müftüsü Selami Emer depremde yaşamını yitirenler için dua etti. Anma programının ardından depremde yakınlarını kaybedenler Deprem Şehitliği'ne giderek dua etti. Yakınlarını kaybedenler mezarların başında ağladılar.

Depremde 3 torunu ile bir akrabasını kaybeden 62 yaşındaki Pamuk Kulaç yan yana olan mezarların başında dua ederken gözyaşlarına boğuldu. Depremin acısının hala taze olduğunu söyleyen Pamuk Kulaç, Depremde üç torunumu ve bir yakın akrabamı kaybettim. Acılarım hala çok taze. Acılar unutulmuyor dedi.

Seval Veziroğlu, 45 yaşında enkaz altında kalarak yaşamını yitiren oğlu Naim Veziroğlu'nun mezarını ziyaret ederek, Kuran okudu. Oğlunu depremde kaybetmenin acısını yaşayan Seval Veziroğlu, Oğlum burada yatıyor. Deprem unutulur mu diye konuştu.

46 GÜN BOYUNCA OĞLUNU ARADI

Depremin ardından yıkıntılar arasında ve hastanelerde günlerce oğlunu arayan Mehmet Canazlar henüz 13 yaşında yaşamını yitiren oğlu Şahin Canazlar'ın mezarı başında gözyaşı döktü. 46 gün boyunca oğlunu aradığını söyleyen Mehmet Canazlar, Depremden sonra günlerce oğlumu aradım. Oğlumun yaralı olduğu yönünde bir bilgi gelince günlerce çevre illerdeki hastanelerde oğlumun izine ulaşmaya çalıştım. Ankara'da depremde yaralanan bir kişinin oğlum olabileceği söylendiğinde oraya gittiğinde onun olmadığını gördüm. Oğlumun cesedi 46 gün sonra ilçe meydanında bir binanın enkazının altından çıktı. Depremde bina üzerine devrilmiş. Ben en çok oğlumun enkazda kaç gün yaşayıp yaşamadığını, ne kadar acı çektiğini düşündüğümde kahroluyorum. Hemen ölse belki bu kadar acı çekmezsin ama oğlum enkazın altında ne kadar yaşadı bunu bile bilemiyoruz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düzce 46 Gün Aradığı Oğlunu Enkazın Altında Bulan Babanın Acısı Tazelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement