Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü

Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, depremde artık içinde bulunulan binadan kaçmak yerine deprem anında bu binaya sığınmak istediklerini söyledi.

11.11.2012 15:26

Düzce Depremzedeler Derneği Başkanı Ayşegül Şenol Can, depremde artık içinde bulunulan binadan kaçmak yerine deprem anında bu binaya sığınmak istediklerini söyledi.

Düzde depreminin 13. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Bulvarı'nda bulunan depremde ağır hasar alan bir binanın önünde toplanan dernek üyesi bir grup, taşıdıkları dövizlerle 12 Kasım 1999 Düzce depreminde hayatlarını kaybedenleri andı.

Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Can, 12 Kasım 1999 Düzce depreminin unutulmaması gerektiğini ve depremden etkilenen Düzcelilerin güvenli yapılarda oturması gerektiğini kaydetti.

Yıllardır sağlıklı binaların inşası için çaba gösterdiklerini ifade eden Can, "Bizim gibi 2 büyük depremi hazırlıksız üstelik arka arkaya yaşayan ve deprem gerçeğininden habersiz yaşamış insanlar için bir travmaydı. Yaşadıklarımızı tekrar yaşamamak, bu travmayı tekrar yaşamamak için artık sağlıklı yapılarda yaşamak istiyoruz" dedi.

Depremin ardından yıkılmayan hasarlı binaların kendilerini korkuttuğunu anlatan Can, "Bizler çevremizdeki hasarlı binaları gördüğümüz zaman tedirgin oluyoruz. 13 yıldır bu şehirde güvende olduğumuzu hissetmiyoruz. Biz içinde bulunduğumuz binadan kaçmak değil deprem anında bu binaya sığınmak istiyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı binaların yıkılmasını ve şehrimizin artık huzura kavuşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş/ Ömer Ürer

Yayıncı: Murat Paksoy - DÜZCE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Düzce Depreminin 13. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement