Düzeltme"Uludağ Ekonomi Zirvesi" Başlıklı Haberimizin 9'uncu ve 10'uncu Paragraflarında Yer Alan... - Son Dakika
Ekonomi

Düzeltme"Uludağ Ekonomi Zirvesi" Başlıklı Haberimizin 9'uncu ve 10'uncu Paragraflarında Yer Alan...

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Kurdaş, "Şu anda 100'ü aşkın genç girişimcimiz var. Bunların yüzde 60'ı kadın ve kadınların yüzde 90'ı hedeflerini gerçekleştiriyor.

25.03.2016 21:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AvivaSA Emeklilik ve Hayat Genel Müdürü Meral Kurdaş, "Şu anda 100'ü aşkın genç girişimcimiz var. Bunların yüzde 60'ı kadın ve kadınların yüzde 90'ı hedeflerini gerçekleştiriyor. Kadınlar, kendi hedeflerini artırıyor ve yanlarında bir ekip kurup çalıştırma öncülüğüne de giriyor" dedi.

Kurdaş, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin Nutricia Genel Müdürü Gamze Çuhadaroğlu moderatörlüğündeki "İşte Daha Fazla Kadın" oturumunda yaptığı konuşmada, kadınların farklı bakış açılarıyla işe yaklaştıklarını ve çalışırken erkeklerden farklılıklar ortaya koyduklarını söyledi.

Kadınların işe bakışları, sarılışları, sahip çıkışları, risk alırken ölçülebilir risk almaları, hedefli koşmaları ve başlangıçtan itibaren ne istediklerini bilmeleri sayesinde sonucu elde edene kadar fedakarlıkla koştuğunu dile getiren Kurdaş, "Dolayısıyla kadınlar büyük fark yaratıyor ve organizasyona daha büyük katkı yapıyor. Bizde yüzde 65 kadın çalışıyor, yüzde 55'i yönetimde söz sahibi. Bu kadınlar şirketi liderliğe taşıdı" ifadelerini kullandı.

Kurdaş, liderliğe gidişte kadınların çok daha etkin rol oynadığını ve başarıya imza attığını vurguladı.

Çalışanları işe alırken eşit davrandıklarını ancak kaynakları kısıtlıysa tercih haklarını kadınlardan yana kullandıklarını anlatan Kurdaş, şöyle konuştu:

"İlerleme, terfi etme başlayınca kadınlar, kendi başarı, hırs, akıl ve çalışmalarıyla başarıyı fazlasıyla hak ediyor. Genç Girişimci Programımız var. Bu programda girişimciliğin sorumluluk ve riskini önce kadınlar aldı. Rol modelliği üstlendiler ve onlar başarılı olduktan sonra erkekler de onları izledi. Şu anda 100'ü aşkın genç girişimcimiz var. Bunların yüzde 60'ı kadın ve kadınların yüzde 90'ı hedeflerini gerçekleştiriyor. Kadınlar, kendi hedeflerini artırıyor ve yanlarında bir ekip kurup çalıştırma öncülüğüne de giriyor. Kadınlara sadece güvenmek, fırsat eşitliği vermek ve yollarını açmak, engelleri kaldırmanın yettiğini, kendi güçleriyle başarıyı ortaya koyacaklarını göreceğimizi düşünüyorum."

"Kadın hareketi başarıya ulaşacaktır"

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar da şirketlerin bütün kademelerinde kadınlara eşit fırsatlar sunulup sunulmadığına dikkat etmek gerektiğini belirtti.

Çalıştığı şirketin hamilelik ve doğum döneminde fayda sağlaması halinde kadının şirkete bağlılığının üç kat arttığını ifade eden Oktar, "Kadın ve erkeğe eşit fırsat tanıyan şirketlerin karlılıkları, yüzde 36 daha yüksek oluyor." değerlendirmesinde bulundu.

Citibank Genel Müdürü Serra Akçaoğlu, mikro girişim kredisi alan kadınlara ve onlar arasından başarılı olanlara ödül verdiklerini belirtti.

Akçaoğlu, değişik segmentlerde, değişik ihtiyaçları olan kadınları hep birlikte desteklemek gerektiğine inandıklarını ifade ederek, "En önemlisi de çeşitlilik ve herkese eşit bir olanak verebilmek. Yaşı 70'in üzerinde Anadolu'nun her yerinden kadınların müracaatları var. Bu kadınlar girişimler yapmış. Bizi heyecanlandıran, bu girişimci ruhun olması. Bu kadınların arasından, bu girişimleri yapıp çocuklarını, torunlarını okutan, bütün aileye bakanlar var. Hatta diğer kadınları bu konuda eğitmeye çalışanlar var. Bu mikro kredilerle makro başarılara imza atan kadınlarımız var" diye konuştu.

Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut ise yaşadıkları zorlukları ve mücadeleyi göz önünde bulundurarak iş kadınlarının da örgütlenmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Erkeklerin çok başarılı iş ağlarına ulaşabildiğini ancak kadınlara her zaman bu fırsatların verilemediğini söyleyen Bulut, "Kadınlar rekabetçi gücü geliştirdiğinde, içindeki sihri fark ettiğinde, özgüven içinde kendine inandığında, kadın hareketi başarıya ulaşacaktır." görüşünü aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Düzeltme'Uludağ Ekonomi Zirvesi' Başlıklı Haberimizin 9'uncu ve 10'uncu Paragraflarında Yer Alan... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement