EDİRNE'DE HIDIRELLEZ KUTLAMASI ROMAN HAVALARIYLA SONA ERDİ - Son Dakika
Güncel

EDİRNE'DE HIDIRELLEZ KUTLAMASI ROMAN HAVALARIYLA SONA ERDİ

EDİRNE'de baharın müjdecisi 1400 yıllık Kakava ateşinin yanmasının ardından, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde yumurta tokuşturma ve niyet çekme etkinlikleri yapıldı.

06.05.2022 15:08  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'de baharın müjdecisi 1400 yıllık Kakava ateşinin yanmasının ardından, Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Saraçlar Caddesi'nde yumurta tokuşturma ve niyet çekme etkinlikleri yapıldı. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin de katılım gösterdiği etkinlikte, dilek tutup yumurta tokuşturan vatandaşlar, Roman havaları eşliğinde göbek attı.

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi'ndeki Kakava ve Hıdrellez Şenlikleri kapsamında Edirne'de 1400 yıllık Kakava ateşi, dün akşam yakıldı. Sabaha kadar eğlenen yerli ve yabancı çok sayıda turist, Tunca Nehri kenarında yüzlerini nehir suyuyla yıkayıp dilek tuttu. Şenliklerin ikinci gününde ise Edirne'nin trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde Hıdırellez etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, yumurta tokuşturma ve niyet çekme gibi geleneksel ritüeller yapılırken, Roman havaları eşliğinde göbek atıldı.

NİYETLER GÜLÜMSETTİ

Etkinliğe Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan da katıldı. Etkinliğin ilk kısmı olan yumurta tokuşturma ritüelini, Vali Canalp ve Belediye Başkanı Gürkan ile eşleri Ayten Canalp ve Esra Gürkan başlattı. Daha sonra niyetler çekildi. Başkan Gürkan'ın çektiği niyette; 'Yarin adı Ramadan, atladı arabadan, biz gelini vermeyiz, kaynana oynamadan' manisi, eşi Esra Ceyhan'ın çektiği niyette ise, 'Ak yüzü parmak gibi, sevdiğim kaymak gibi, beni yardan ayıran devrilsin kavak gibi' manisi yer aldı.

VALİ'DEN EŞİNE: 'AŞK OLA HANIM KAÇIR DEDİN DE KAÇIRMADIK MI?'

Vali Ekrem Canalp ise, 'Kapı kapı karatlı, kapıdan geçti 10 atlı, ben yarimi tanırım, uzun boylu kıratlı' manisi, eşi Ayten Canalp'in niyetinde, 'Ah beni, vah beni, dinlemez bu yar beni, ne yaptım ki sana, gel kaçır desem beni' niyeti yer aldı. Vali Canalp eşinin niyetini duyduktan sonra 'Aşk ola hanım, kaçır dedin de kaçırmadık mı?' şeklinde espri yaptı.

Yumurta tokuşturma ve niyet çekilmesinin ardından şenliğe katılanlar, Halk oyunları ekiplerinin Roman havaları danslarına eşlik etti. Yerli ve yabancı onlarca turist meydanda göbek atarak Hıdırıllez'i kutladı.

EDİRNE\'DE HIDIRELLEZ KUTLAMASI ROMAN HAVALARIYLA SONA ERDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel EDİRNE'DE HIDIRELLEZ KUTLAMASI ROMAN HAVALARIYLA SONA ERDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement