Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne\'den Kısa Kısa

Vali yardımcısı Özkan, Letonya'da eğitim sistemini inceledi.

13.04.2014 09:26

Edirne Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, CEDEFOP Çalışma Ziyaretleri programı kapsamında Letonya'nın eğitim sistemini inceledi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, 7 Nisan tarihinde başlayan çalışma beş gün devam etti. Özkan, farklı ülkelerden gelen on kişilik bir grup ile Letonya'nın Kuldiga şehrinde eğitim-öğretim kurumlarına gerçekleştirdiği ziyaretlerde hem Letonya eğitim sistemi hakkında bilgi aldı hem de yapılan uygulamaları yerinde inceledi.

Okullara yapılan ziyaretlerde öğretim yöntem ve tekniklerini,  sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetleri yerinde gözlemleme imkanı bulan Özkan, yetişkin eğitimi veren kurumların da çalışmalarını inceledi. Çalışma Ziyaretinde "Türkiye Eğitim Sistemi" konulu bir sunum yapan Özkan, katılımcıları ülkemizde uygulanan eğitim sistemi hakkında bilgilendirdi. Diğer ülkelerden gelen katılımcılar da kendi ülkelerinin eğitim sistemleri hakkındaki bilgileri yaptıkları sunumlarla paylaştı.

-Coşansu müzik grubu konsere hazırlanıyor

Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği bünyesinde oluşturulan Coşansu müzik grubu 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda konser verecek.

Dernek Başkanı Turan Şallı, yaptığı yazılı açıklamada, Edirne Valisi Hasan Duruer'in desteğiyle kurulan müzik grubunun müzikal anlamda kendini iyi yetiştirdiğini belirtti.

Grubun konser verebilecek düzeye geldiğini ifade eden Şallı, şunları kaydetti:

"Edirne Roman Eğitim Gönülleri Derneği olarak Edirne valimiz Hasan Duruer'in desteği ile kurmuş olduğumuz  ve bir yıldan fazla  Fevzipaşa İlkokulu'da gerçekleştirdiğimiz müzik atölyeleri  sonunda oluşturduğumuz müzik gurubu Edirne'de Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırlamış olduğu 23 Nisan kutlama etkinlikleri çerçevesinde konser verecektir. Yaklaşık 20 kişiden oluşan çocuk gurubu konser için son hazırlıklarını tamamlama aşamasındadır.Edirne'de sayın valimiz Duruer'in desteklediği bu çalışma aslında en büyük ve anlamlı bir projedir.

İlk defa bir Roman derneği kamu ile birlikte hareket edip, içinde Edirne Milli Eğitim Müdürlüğü, Edirne Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile birlikte başarılı çalışmalar yürüttüğümüzü düşünmekteyiz. İlk baştan çocukların okul eğitimine etkin katılmasını sağlamak üzere çıktığımız proje ilerleyen süreçte sosyal ve kültür çalışmalarını da içine almıştır. Sözlerini benim yazmış olduğum Türkiye'de ilk defa "Kentsel dönüşüm" şarkısı Romanes dili ile söylenecektir. Edirne Roman Eğitim Gönüllüleri Derneği olarak müzik gurubumuzdaki çocuklar büyük bir heyecanla 23 Nisan çocuk Bayramında Edirne'yi coşturmaya hazırdır."

- Edirnespor Final 6'yı garantiledi

Edirnespor Kadın Basketbol Takımı,İzmir'de oynadığı son deplasman maçında İzmir BŞB'yi 84-45 mağlup ederek, ligin bitmesine 2 hafta kala, Birinci lige yükselecek 2 takımın belirleneceği Final-6 grubuna katılmayı garantiledi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, maçın başından sonuna kadar rakibi üzerinde etkili olan ve kontrolü bırakmayan Edirnespor'da Mercedes Walker  21 sayı 15 ribaunt, Gamze Türkoğlu'da 10 sayı 11 ribaunt ile double double yaptılar Pelin Küccük'te maçı 21 sayı ile tamamladı. Elindeki kırık nedeniyle uzun bir süredir forma giyemeyen Seda Güçlü bu maçta 15 dakika süre alarak 4 sayı yapma imkanı buldu.

İzmir BŞB'de Eyfel Akar 18, Hande Çelebi 12 sayı ile maçı tamamladı.

Edirnespor son iki maçını önce Kocaelispor, sonra da Mersin Üniversitesi ile Edirne'de oynayacak. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Edirne'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement