Edremit'te Siteyi Kanalizasyon Suyu Bastı - Son Dakika
Güncel

Edremit'te Siteyi Kanalizasyon Suyu Bastı

Edremit\'te Siteyi Kanalizasyon Suyu Bastı

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 64 dairelik Önen Sitesi'ni giriş ve bodrum katları ile bahçesini kanalizasyon suları bastı.

09.12.2011 17:02

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde 64 dairelik Önen Sitesi'ni giriş ve bodrum katları ile bahçesini kanalizasyon suları bastı. Sıkıntının sitenin yanından geçen ve arıtma tesisine giden kanalizasyon hattının tıkanmasından kaynaklandığını ileri süren site sakinleri, yetkilileri göreve çağırdı.

Edremit İlçesi Dalyan Mevkii'ndeki, denize yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Ören Sitesi sakinlerinin başı yetersiz altyapı nedeniyle dertte. Özellikle kış aylarında su baskınlarıyla karşı karşıya kalan Ören Sitesi'ni bu defa kanalizayon vurdu. Edremit ve Zeytinli Belde Belediyesi sınırlarında kalan bölgeden geçen ve 15 gün önce Kaymakam Osman Tunç'un girişimleriyle Edremit Belediyeler Birliği Körfez Biyolojik Arıtma Tesisi'ne bağlanan kanalizasyon sistemi, geçen Çarşamba günü tıkandı. Rögarlardan taşan kanalizasyon suları yakındaki 64 dairelik Önen Sitesi'nin bahçesi ile bodrum ve zemin katlarını pis suların basmasına neden oldu. Dairelerin yarıya yakını yazlık olarak kullanılan sitenin sakinleri, ancak çizme giyerek evlerindan çıkabilirken, bu duruma isyan etti.

'SALGIN HASTALIKTAN KORKUYORUZ'

Site sakinlerinden Ergün Özdemir (54), üç gündür kanalizasyon suları içinde yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Salgın hastalığın baş göstermesinden korkuyoruz. Evden çıkamaz olduk. Çocuklarımızı, pis suların içinden geçirerek okullarına göndermek zorunda kalıyoruz. Temel gereksinimlerimizi komşularımızla nöbetleşe alışveriş yaparak karşılamaya çalışıyoruz. Yetkileri, bir an önce sorunu çözmeye davet ediyoruz" dedi.

"BELEDİYELER ANLAŞMALI"

Site yöneticisi Ayhan Özdiller ise sorunun Edremit ve Zeytinli belediyelerinin anlaşmazlığından kaynaklandığını ileri sürdü. "Oturma ruhsatı veren belediyeler, bölgeye yeterli altyapı hizmetini getirmiyor" diyen Özdiller, şunları söyledi:

"Sorunumuzun çözümü için Edremit Belediyesi'ne gittiğimiz zaman, arıtma tesisini suçluyor. Arıtma tesisi yetkilileri ise topu belediyeye atıyor. Arada kalan ise bizler oluyoruz. Bu bölge bu sorunu her kış yaşıyor. Sorunun çözümü için belediye ve arıtma tesisi yönetimi ortak çalışma yapmalı. Belediyeler vergi ve atık su bedellerini alırken hiç itiraz etmiyor ama hizmete gelince hiçbir şey vermiyor. Sorunun temelinde çarpık yapılaşma yatıyor. Mücavir alan sorunu çözümlenmeden, bu sorunda çözülmez. Belediyeler bir şekilde anlaşmalı, sorunumuzu çözmeli."

BELEDİYELER SİSTEMİ KONTROL ETMELİ

Edremit Belediyeler Birliği'nin işlettiği Biyolojik Arıtma Tesisi'nin Müdürü Balkan Şahin ise, "Edremit'ten gelen kanalizasyon hattında zaman zaman tıkanmalar yaşanıyor. Kanalizasyon sisteminde olmaması gereken ne varsa doğrudan sisteme giriyor. Sitemde hayvan leşleri bile çıkıyor. Bu da tıkanmalara neden oluyor. Tıkanma olunca da buradaki siteleri pis su basıyor. Arıtmanın çalışmasıyla ilgili olarak hiçbir sorun yok. Sorun hatta olmaması gereken, tıkanmaya yol açan atıklardan kaynaklanıyor. Belediyeler kanalizasyon sistemlerini iyi kontrol etmeliler, şebekeye yabancı cisimlerin girmelerini engellemeliler" dedi.

Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürü Zülfü Beltekin ise sıkıntının kendilerinden kaynaklanmadığını ileri sürüp, "Bizim arıtma tesisine giden hatta herhangi bir sorunumuz yok. Söz konusu sitenin bulunduğu yer arıtma tesisine yakın. Sorun, başka bir hattan kaynaklanıyor, olabilir" dedi. - Balıkesir/ Edremit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edremit'te Siteyi Kanalizasyon Suyu Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement