Efes Pilsen, Turkısh Aırlınes Euroleague'e Veda Etti - Son Dakika
Spor

Efes Pilsen, Turkısh Aırlınes Euroleague'e Veda Etti

Efes Pilsen, Turkısh Aırlınes Euroleague\'e Veda Etti

Efes Pilsen, Turkısh Aırlınes Euroleague'e Veda Etti

25.02.2011 00:40

EFES PİLSEN, TURKISH AIRLINES EUROLEAGUE'E VEDA ETTİ

MONTEPASCHI SIENA: 88 - EFES PİLSEN: 76

Turkish Airlines Euroleague Top 16'daki temsilcilerimizden Efes Pilsen, deplasmanda Montepaschi Siena'ya 88-76'lık skorla mağlup olarak, gruptan çıkma şansını kaybetti.

Karşılaşma karşılıklı basketler ile başlarken ilk dakikalarda ev sahibi ekip, Milovan Rakovic'le skor üretti. Bootsy Thornton'ın üç sayılık basketi ve Andrew Wisniewski'nin turnikesi ile cevap veren Efes Pilsen, 3. dakikayı 6-5'lik skorla geride geçti. Oyunun bu bölümünde Montepaschi Siena, pota altı isabetleri ile etkili olurken, temsilcimiz de orta mesafeli atışları ile skor üretti. Kerem Gönlüm - Miroslav Raduljica ikilisinin sayıları ile önce eşitliği sağlayan Lacivert-Beyazlılar, 6. dakikada da 11-14 öne geçmesini bildi. İçeriden kaydettiği basketlerle üstünlüğünü sürdüren temsilcimiz, rakibinin dış atışları ve serbest atış isabetlerine engel olamayınca ev sahibi ekip, ilk çeyreği 25-23 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe iki takım da üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle başladı. Kerem Gönlüm'ün pota altı basketi ile durumu eşitleyen Efes Pilsen, Tomas Ress'i durduramayınca 13. dakikaya 30-28'lik skorla girildi. Savunma sertliğini arttıran İtalyan ekip, hücumda da Marco Carraretto - Malik Hairston'ın skorer oyunlarını sürdürmesiyle 15. dakikada farkı beşe çıkardı ve Lacivert-Beyazlıları mola almaya zorladı (35-30). Moladan Kerem Tunçeri'nin turnike basketi ile dönen Efes Pilsen, yapılan top kayıpları ve verilen hücum ribaundları ile oyunu dengeleme şansını yakalayamadı. Devrenin son bölümünde Rimantas Kaukenas'ın boyalı alan isabetlerine Kerem Tunçeri - Lawrance Roberts'ın boyalı alan isabetleri ve Igor Rakocevic'in serbest atış sayıları karşılık veren temsilcimiz, devreye 49-47'lik skorla geride girdi.

Efes Pilsen, üçüncü çeyreğin başlarında top kayıpları yaparken, bu fırsatı iyi değerlendiren ev sahibi takım, Nikos Zisis'in art arta kaydettiği basketlerle üstünlüğünü sürdürdü. Bu çeyrekteki ilk sayılarını Nikola Vujcic ile bulan temsilcimiz, 23. dakikada durumu 55-51'e getirdi. Bu dakikadan sonra David Moss'un devreye girmesiyle hücumda bir tempo yakalayan Montepaschi Siena, 7-0'lık seri ile farkı çift haneli sayılara çıkardı (62-51). Flip Murray'nin serbest atış isabeti ile rakibinin serisini sonlandıran Lacivert-Beyazlılar, Andrew Wisniewski'nin turnikesiyle de 28. dakikada skoru 62-54'e getirdi. Savunma sertliğini iyice arttıran rakibine karşı skor üretmekte zorlanan Efes Pilsen, farkı tekrar açan rakibini durdurmayınca ev sahibi ekip, son çeyreğe 70-58'lik avantajla girdi.

Final periyoduna Bostjan Nachbar'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetle başlayan temsilcimize Milovan Rakovic'in pota altı basketi ile cevap veren Montepaschi Sieana, 33. dakikaya 74-63'lük üstünlükle girdi. Rakibinin aldığı hücum ribaundlarına engel olamayan Lacivert-Beyazlılar, yaptığı top kayıplarıyla da oyuna yeniden ortak olma fırsatını yakalayamadı. David Moss

- Tomas Ress ikilisi ile aradaki farkı koruyan İtalyan temsilcisi, karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala skoru 77-67'ye taşıdı. Kerem Tunçeri'nin turnikesi ve Igor Rakocevic'in üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği basketle farkı yeniden 10 sayının altına indiren Efes Pilsen, kalan dakikalarda da serbest atış çizgisinden başarılı bir performans sergileyen rakibi karşısında farkı eritemeyince Montepaschi Siena, karşılaşmadan 88-76'lık skorla galip ayrıldı.

SALON: Palaestra

HAKEMLER: Christos Christodoulou, Robert Lottermoser, Milija Vojinovic

MONTEPASCHI SIENA (88): Nikos Zisis 8 (3 ribaund - 5 asist), Malik Hairston 8 (5 ribaund - 3 asist), Marco Carraretto 6 (1 ribaund), Milovan Rakovic 15 (3 ribaund - 1 asist), Ksistof Lavrinovic 11 (5 ribaund - 2 asist), Rimantas Kaukenas 14 (3 ribaund - 2 asist), Tomas Ress 4 (2 ribaund), Andrea Michelori 2 (1 ribaund), Marko Jaric 4 (1 ribaund - 3 asist), Shaun Stonerook 5

(4 ribaund - 3 asist), David Moss 11 (4 ribaund - 3 asist)

EFES PİLSEN (76): Andrew Wisniewski 7 (3 asist), Igor Rakocevic 24 (2 ribaund - 2 asist), Lawrence Roberts 5 (3 ribaund - 2 asist), Kerem Tunçeri 4 (1 ribaund - 2 asist), Bootsy Thornton 5 (6 ribaund - 1 asist), Kerem Gönlüm 10 (5 ribaund - 2 asist), Miroslav Raduljica 2 (2 asist), Nikola Vujcic 10 (3 ribaund), Bostjan Nachbar 3

(2 ribaund), Flip Murray 4, Sinan Güler 2 (2 ribaund)

1. PERİYOT: 25-23

2. PERİYOT: 24-24

3. PERİYOT: 21-11

4. PERİYOT: 18-18

SIENA - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Efes Pilsen, Turkısh Aırlınes Euroleague'e Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement