Ege'de Ön Seçim Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Ege'de Ön Seçim Başlıyor

Bölge'nin tek televizyonu Kanal 35, 2015'te TBMM'ye gidecek milletvekillerini halka soruyor.

01.12.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanal, katılımın 3520'ye SMS atılarak gerçekleşeceği ankette oluşacak oy oranlarını sürekli izleyicisi ile paylaşacak, öne çıkan isimleri özel programlarda halkla buluşturacak.

Kanal 35'in "Egeli adayını kendisi belirliyor" başlıklı seçim anketine siyasi parti yöneticilerinden de büyük destek geldi. Partilerin il başkanları, anket sonucunda ortaya çıkacak isimlerin listelerin oluşmasına ışık tutacağını açıkladılar.

Ege'nin tek bölgesel televizyon kanalı Kanal 35, genel seçimler öncesinde siyasette ezberleri bozacak bir çalışma başlattı. Partiler aday belirleme yöntemini tartışırken, Kanal 35 tüm Egeliler'e açık bir anket başlattı. Kanal 35'in, aday listeleri kesinleşinceye kadar sürdüreceği ankete katılım, SMS yoluyla olacak. Egeliler, tüm operatörler için geçerli 3520'ye kısa mesaj atarak TBMM'de görmek istediği temsilcisini belirleyecek.

Kanal 35'in, Ege'nin gerçek tercihini ortaya koyacak anketinde oy verme işlemi son derece basit bir şekilde planlandı. Milletvekili adayını belirlemek isteyenler, tercihlerini aday yazıp boşluk bıraktıktan sonra isim yazarak 3520'ye kısa mesaj olarak iletebilecekler. 3520 numaralı anket hattı, tüm operatörler için de geçerli olacak.

SMS aracılığı ile gönderilen oylar, anında Kanal 35'in bilgi işlem merkezine ulaşacak. Kanal, her parti için listeye girebilecek tüm isimleri özel bültenlerinde seyircisi ile paylaşacak. Uygulama gereği İzmir'de her parti için sadece milletvekili sayısı olan ilk 26 kişinin adı açıklanacak. Ancak listelere giren ilginç isimlere de haber bültenlerinde yer verilecek. Listelerde ilk sıralarda yer alan halkın adayları, Kanal 35'in özel programlarında halka tanıtılacak, projeleri ve görüşleri ekrana getirilecek.

Kanal 35 Genel Yayın Müdürü İbrahim Akbulut, bugüne kadar aday belirleme sürecinde parti üyesi olmayanlara söz hakkı tanınmadığına dikkat çekerek, "Biz geniş katılımlı bir anket yaparak oy verdiği halde parti üyesi olmayanlara da tercih bildirme hakkı tanıyoruz. Böylece Egeli'yi oy verecekleri listeyi belirleme sorumluluğuna da ortak etmiş oluyoruz" dedi. Akbulut, ilk kez uygulanan bu yöntemin siyasi parti yönetimlerinden de büyük destek gördüğünü belirterek, "Listelerin belirlenmesinde halkın katkı koyması, yarın yine halktan oy isteyecek olan siyasilerin de hoşuna gitti. Hem demokrasi adına önemli bir adım atılmış oluyor, hem de siyasilere, haydi o zaman adayınızı destekleyin çağrısı yapma fırsatı çıkıyor. Eminim duyarlı Ege insanı, doğru tercihlerle arzulanan listelerin oluşmasında önemli rol oynayacaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ege'de Ön Seçim Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement