Eğitim-Sen Gölbaşı Şubesi Başkanı Uçar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen Gölbaşı Şubesi Başkanı Uçar Açıklaması

Eğitim-Sen Gölbaşı Şube Başkanı Harun Uçar, Günümüzde de Sömürü Çarklarının En Fazla Kadın Emeği Üzerinden Döndüğünü Belirtti.

08.03.2011 19:13

Eğitim-Sen Gölbaşı Şube Başkanı Harun Uçar, günümüzde de sömürü çarklarının en fazla kadın emeği üzerinden döndüğünü belirtti.

Eğitim-Sen Gölbaşı Şubesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önünde basın açıklaması yaptı. Uçar, yaptığı konuşmada, kapitalist sömürü düzeninin başlangıcında olduğu gibi günümüzde de sömürü çarkları en fazla kadın emeği üzerinden döndüğünü söyledi.

Uçar, "Kapitalizm cinsler arasındaki eşitsizliklerden besleniyor. Kadınlar sistemin yedek sanayi ordusu gibi değerlendiriliyor. Sistem ihtiyaç duyduğunda kadınları üretime katmak, ekonomik daralma dönemlerine evlerine geri göndermek istiyor" dedi.

Ülkemizde de her gün en üç kadının katledildiğini belirten Uçar, yasalara rağmen can güvenliğinin yetersiz kaldığını kaydetti.

Uçar, "Evde, fabrikada, okulda, sokakta kadına yönelik şiddete ve sömürüye son. Kadın katliamı son bulsun. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü" diye konuştu.

Basın açıklamasına, CHP Gölbaşı Kadın Kolları Başkanı Badegül Çeçen, SES Gölbaşı Temsilcisi Hüseyin Palalı ve çeşitli sivil toplum kuruluşları da katıldı.

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen Gölbaşı Şubesi Başkanı Uçar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement