Ekici, Bisiklet Yarışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Ekici, Bisiklet Yarışmalarını Değerlendirdi

Ekici, Bisiklet Yarışmalarını Değerlendirdi

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bisiklet yarışmalarının çok güzel geçtiğini ifade ederek, bu tür yarışmaların daha sık düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

09.10.2013 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklet Federasyonu Malatya İl Temsilcisi Mustafa Ekici, Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan bisiklet yarışmalarının çok güzel geçtiğini ifade ederek, bu tür yarışmaların daha sık düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Amatör Spor Haftası dolayısıyla Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliğinin ortaklaşa Orduzu'da düzenlediği bisiklet yarışmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ekici, "Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Orduzu Pınarbaşı'nda hazırlanan zorlu parkurda bisiklet yarışmalarını düzenledik. Zorlu ve heyecanlı yarışmalar büyük bir çekişmeye sahne oldu. Hem yarışanlar hem de yarışmayı izlemeye gelenler oldukça memnun ayrıldı. Bu tür yarışmaların daha sık düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Bisiklet yarışmasının büyük bir çekişmeye sahne olduğunu ifade eden Ekici, şunları söyledi:

"Amatör Spor Haftası dolayısıyla düzenlenen bisiklet yarışmasına yoğun bir katılım oldu. Bu anlamda yarışmalarımız çok çekişmeli geçti. Sporcularımız yarıştan büyük keyif aldı. Juniorlar kategorisinde Seyfullah Ersin Cömert birinciliği elde ederken, Yusuf Malkoç ikinci, Deniz Ekici üçüncü, Deniz Caz dördüncü oldu. 19-23 yaş kategorisinde Samet Demir birinciliği, Harun Keleş ikinciliği, Onur Tutar üçüncülüğü elde etti. 24-35 yaş kategorisinde Ömer Kızgın birinci olurken, Hüseyin Sayır ikinci, Hacı Ali Ünal üçüncü, Bayara Bars ise dördüncü oldu. 36 yaş üstü kategoride, Mustafa Ekici birinciliğe ulaşırken, Hüseyin Aygün ikinci, Vural Çelik üçüncü, Aziz Karaca ise dördüncü oldu. Bayanlar kategorisinde Perihan Karadoğan birinci, Merve Taneli ikinci, Demet Aslan üçüncü oldu."

Ekici, Malatya'da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak istediklerine de dikkat çekerek, "Malatya'da bisiklet sporunu geliştirme adına çeşitli etkinlikler yaptıklarını da ifade eden Ekici, "Malatya'da bisiklet kullanımının yaygınlaşması ve gençlerimizin bisiklet sporuna ilgi duymaları adına çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Hafta sonları bisiklet turları düzenleyerek, hem antrenman hem de ilimizin doğal güzelliklerini görüyoruz. Hafta sonunu en iyi şekilde değerlendiren bisikletçiler, en iyi şekilde spor yapma imkanını da buluyor. Özellikle ilimizin fiziki durumunun bisiklet kullanımına elverişli olmasını büyük bir şans olarak değerlendiriyoruz. Bu anlamda halkımızın kısa mesafelerde araç yerine, bisiklet kullanmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ekici, Bisiklet Yarışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement