Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiaları - Son Dakika
Güncel

Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiaları

Elazığ'da eski belediye binasının yıkılıp yerine yapılan iş merkezinin inşaatında "görevlerini kötüye kullandıkları" öne sürülen Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile aralarında encümen üyeleri ve belediye birim müdürlerinin de bulunduğu 8...

31.01.2013 13:12

Elazığ'da eski belediye binasının yıkılıp yerine yapılan iş merkezinin inşaatında "görevlerini kötüye kullandıkları" öne sürülen Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ile aralarında encümen üyeleri ve belediye birim müdürlerinin de bulunduğu 8 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Elazığ 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar katılmadı. Duruşmada, bazı sanıkların avukatları Sevilay Örün ve davacıların avukatı Kadir Çiçek hazır bulundu. Hakim Abdullah Kütük, bilirkişi raporlarının dosyaya konulduğunu belirtti. Bunun üzerine söz alan avukat Çiçek, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi.

Raporda, belediyeye verilen 222 metrekare alanlı dükkan için 3 milyon 780 bin lira değer biçilirken, müteahhide verilen 948 metrekare alanlı dükkan için 11 milyon 870 bin lira değer konulduğunu dile getiren Çiçek, "Değerler arasındaki oran, metrekareler arasındaki orandan küçüktür. Yine bunun gibi birçok orantısızlık söz konusudur. Bu durumlar, bilirkişi heyetinin acemilik ya da ihmalinden değil, kasıtlı davranışlarından kaynaklanmaktadır" iddiasında bulundu.

Çiçek, yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını istedi.

Avukat Sevilay Örün ise rapora karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Hakim Abdullah Kütük, süre talebini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

Muhabir: Emrah Gökmen/ Ömer Fansa

Yayıncı: Ahmet Ekici - ELAZIĞ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ Belediyesi'ndeki Yolsuzluk İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement