Elektrikler Kesilince 2 Saat Telesiyejde Mahsur Kaldılar - Son Dakika
Güncel

Elektrikler Kesilince 2 Saat Telesiyejde Mahsur Kaldılar

Elektrikler Kesilince 2 Saat Telesiyejde Mahsur Kaldılar

Kocaeli Kartepe'deki kayak merkezinde iki gün önce elektriklerin kesilmesi ve devreye girmesi gereken jenaratörün de arızalanması sonucu 10'a yakın kişi 2 saate yakın süre telesiyejde mahsur kaldı.

26.01.2012 11:46

Kocaeli Kartepe'deki kayak merkezinde iki gün önce elektriklerin kesilmesi ve devreye girmesi gereken jenaratörün de arızalanması sonucu 10'a yakın kişi 2 saate yakın süre telesiyejde mahsur kaldı. Otel yöneticileri ile kayak pisti görevlilerinin hiç bir şey yapamadığı olay sırasında telesiyejdeki bazı vatandaşlar tipi altında cep telefonuyla kendilerini görüntülerken, elektriklerin yeniden gelmesi sayesinde donmaktan kurtuldu.

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden biri haline gelen Kocaeli'deki deniz seviyesinden 1650 metre yüksekte bulunan Kartepe'pe, okulların da tatil olması nedeniyle kayak meraklılarının akınına uğruyor. Ancak iki gün önce elektriklerin kesilmesiyle yaşanan olay herkesin yüreğini ağzına getirdi.

Yasin Okan, Kartal Bahar, Anıl Altan, Mert Yüce, Doğan Türüküler ve adı öğrenilemeyen 7 yaşındaki bir çocuk telesiyejde iken aniden elektrikler kesildi. Otomatik olarak devreye girmesi gereken jenaratörün de kartı yandığı için telesiyej yerden 50-60 metre yüksekteki insanlarla birlikte hareketsiz kaldı. Seslerini de duyuramayan bu kişiler telesiyejde yağan kar altında donmamak için büyük mücadele verdi.

Yaşadıkları bu olayı cep telefonlarının kamerası ile de görüntüleyen telesiyejde donma tehlikesi atlatanlardan Kartal Bahar olayı anlatırken, Telesiyej birden durunca panikledik. Biz birkaç dakika sonra hareket etmeyi beklersen aradan uzun süre geçince bağırıp yardım istememize rağmen sesimizi de duyuramadık. Telefonlarımız da çekmiyordu. Yaklaşık 2 saat boyunca teleferik üzerinde havada kaldık. dedi. Yanında bulunan arkadaşı Yasin Okan da Arkamızdaki teleferikte yaklaşık 7 yaşlarında bir çocuk vardı. İndiğimizde vucudu morarmıştı. Otel yöneticileri bizler aşağıya indikten sonra özür dilemek yerine, 20 LT olan telesiyeje biniş ücretlerini iade edebileceklerini söylemekle yetindiler. diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektrikler Kesilince 2 Saat Telesiyejde Mahsur Kaldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement