Elon Musk'ın Tesla satışında Bitcoin ile ödemeyi askıya alması üzerine kripto paranın değeri yüzde 10 düştü - Son Dakika
Ekonomi
BBC

Elon Musk'ın Tesla satışında Bitcoin ile ödemeyi askıya alması üzerine kripto paranın değeri yüzde 10 düştü

Tesla CEO'su Elon Musk, Tesla araçların satın alımında kripto para birimi Bitcoin'in kullanılmasını askıya aldıklarını açıkladı. Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamanın akabinde Bitcoin'in piyasa değeri yüzde 10 değer kaybederken, Tesla hisseleri de düştü.

13.05.2021 10:02  Güncelleme: 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tesla, şirketin ürettiği araçların Bitcoin ile satın alınabileceğini henüz mart ayı sonunda duyurmuştu. Bu karar, çevreciler ve bazı yatırımcılar tarafından tepki çekmişti. Elon Musk askıya alma kararı ile ilgili açıklamasında da çevresel etkilerin altını çizdi:

"Bitcoin madenciliğinde ve işlemlerinde giderek daha fazla fosil yakıt kullanılıyor olmasından endişe duyuyoruz. Özellikle de kömür ki, tüm sera gazları arasında en kötü etki onun"

Musk paylaşımının devamında, "Kripto para iyi bir fikir… Ama bu çevreye verme pahasına olamaz" dedi.

DÜNYANIN EN FAZLA ELEKTRİK TÜKETEN 30'UNCU ÜLKESİ OLACAKTI

Bitcoin için harcanan enerji, Arjantin'in tükettiği elektriği yakın bir zaman önce geride bıraktı. İngiltere'de Cambridge Üniversitesi'nin hesaplamasına göre, Bitcoin üreticileri bir ülke olsaydı, dünyanın en fazla elektrik tüketen 30'uncu ülke olacaktı.

Musk, Tesla'nın elinde olan Bitcoinleri satmayacağını ve daha sürdürülebilir enerjiye geçildiği anda işlemlerde kullanmak istediklerini de kaydetti. Tesla'nın elinde 1,5 milyar dolarlık Bitcoin bulunuyor.

Piyasa analistlerine göre, bu adım, elektrikli araç üreticisi şirketin, iklim değişimi konusunda hassas olan yatırımcılarının endişelerini gidermek için atıldı. BBC'ye konuşan Burman Yatırım'dan Julia Lee, "Çevresel, Sosyal ve Kurum İdaresi meseleleri birçok yatırımcı için temel motivasyon haline gelmiş durumda" diyerek Tesla'nın Bitcoin kararını bu açıdan değerlendirdi.

Elon Musk, Tesla satışında Bitcoin ile ödemeyi askıya aldı, krito paranın değeri yüzde 10 düştü

ELON MUSK VE KRİPTO PARA MERAKI

Ancak Lee, karşı görüşü de dile getirerek, "Bazıları Elon Musk'ın, tıpkı daha önce olduğu gibi yine kripto para piyasasını etkilemeye çalıştığını düşünebilir" dedi.

Tesla geçen ay, yılın ilk çeyreği için 438 milyon dolar kar açıkladı. Elon Musk, dünyadaki en ünlü kripto para kullanıcılarından biri ve Bitcoin ile Dogecoin içeren paylaşımları ile sıkça gündem oluyor.

Bir sosyal medya şakası olarak başlayan Dogecoin, onun yaptığı paylaşımlarla 4. büyük kripto para birimi haline geldi.

Elon Musk\'ın Tesla satışında Bitcoin ile ödemeyi askıya alması üzerine kripto paranın değeri yüzde 10 düştü
Kaynak: BBC

Son Dakika Ekonomi Elon Musk'ın Tesla satışında Bitcoin ile ödemeyi askıya alması üzerine kripto paranın değeri yüzde 10 düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • haso : MİLLET BU ADAMIN PEŞİNE TAKILMIŞ GİDİYOR O NE DERSE O OLUYOR ŞİMDİ BİTCOİN YÜZDE 10 DÜŞTÜ AKŞAMA YİNE KONUŞUR YÜZDE 20 YUKARI ÇIKAR MİLLETLE DALGA GEÇİYORLAR 8 0 Yanıtla
  • FATİH: AKILLI OLUN BU ZENGİN ÇAKALLARA YEM OLMAYIN GÜVENLİ LİMANLARA ALTIN GÜMÜŞ ALIN HAYALİ İŞ KİRİPTO PARA BOŞ İŞ UYANIN BİLEREK ALTIN GÜMÜŞ Ü UNUTURDULAR AKILI OLUN BOŞ İŞ HAYALİ İŞ DEN KİRİPTO DAN UZAKDURUN 5 1 Yanıtla
  • IM: BU SANKI KENDIMI ZENGIN OLDU.BUNUN BABASI MADENCI COK ZENGIN KANADALI MADEN YATAKLARINA SAHIP.BABA PARASIYLA HORT HORT ATIYOR.SALIN SOKAGA AC KALIR.BABA PARASIYLA CAGA SATANAC KALINCA KENDINIDE SATAR. 2 4 Yanıtla
  • Ne alaka: Yav ne alaka Allah için 3 0
  • Mehmet Çınar havsa: O da biliyor coin in bir gün toz olacağını ödetirmi arabasını hiç 2 0 Yanıtla
  • Baba: Oda girecek 2 metre cukura dunyayi ben yarattim havasi..sultan suleymana bile kalmadi onami kalacak.. 2 0 Yanıtla
  • Gelecekten gelen: Kripto dunyasinda suan 2.5 tirilyon dolar kriptoda elin mask in elin 1.5 milyar kripto var adamin konusmasi kripto dunyasina tuy gelir btc 100bin dolara gidiyor kucuk oyunculari saf disi etmek icin malipilasyon yapiyor yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir 1 1 Yanıtla
  • hakan: dur bakalım bu spekülatör ne zaman cezaevine girecek... 1 0 Yanıtla
  • Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu
    13:18 Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu

    Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde 10 bin kızılçam fidanıyla 'Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel'in 40 yıldır üretim yaparak Türkiye'nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel'in önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, aileye teşekkür etti.

  • BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi
    13:15 BIST 100 Endeksi İlk Yarıda Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 değer kazanarak 8.852,28 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 3,13, holding endeksi yüzde 1,32 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 5,28 ile bilişim, en çok kaybettiren ise yüzde 5,06 ile spor oldu. Küresel piyasalarda, Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) negatif faiz dönemine son vermesiyle fiyatlamalar zorlaşmaya devam ederken, yarın ABD Merkez Bankası'nın (Fed) açıklayacağı para politikası kararları öncesi yoğun makroekonomik veri takvimi yatırımcıların odağında bulunuyor.

  • Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı
    13:03 Adıyaman'da deprem sonrası sigortalı çalışan sayısı arttı

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Adıyaman'da deprem öncesi 73 bin olan sigortalı çalışan sayısının depremde 34 bine düştüğünü, şimdi ise 82 bine yükseldiğini kaydetti. Bakan Işıkhan, depremden en çok etkilenen illerden birisi olan Adıyaman'da yaraların hızla sarıldığını ve kentin ayağa kalktığını vurguladı.

  • Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az
    12:57 Karadeniz'de Bereketli Balık Sezonu: Fiyatlar Düşük, Talep Az

    Karadeniz'de sezonun en bereketli dönemi yaşanırken, balık fiyatlarının Ramazan öncesine göre daha ucuz olmasına rağmen vatandaşların balığa ilgisi azaldı. Balıkçılar, istavritin kilosunun 40-50 TL olduğunu belirtirken, satışların durgun olduğunu ve balığın tercih edilmediğini ifade etti.

  • Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı
    12:54 Mezitli Belediyesi, Küçük Sanayi Esnafını Bir Araya Getirmek İçin İmar Planları Hazırladı

    Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçe geneline dağılmış olan küçük sanayi esnafını sektörel bazda ortak çalışma alanlarında bir araya getirmek amacıyla yeni imar planları hazırladıklarını belirtti.

  • Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı
    12:33 Depremler nedeniyle işten çıkarılan işçi kıdem tazminatı kazandı

    Gaziantep'te yaşanan depremler nedeniyle işine 3 gün gidemeyen ve kıdem tazminatı ödenmeden işten çıkarılan bir işçi, hukuk mücadelesi sonucunda kazandı. İşçinin evinde hasar tespit çalışmalarının yapılmadığı ve ulaşım imkanının kısıtlı olduğu belirlendi. Mahkeme, işçinin işe gidememesinin mücbir sebep olduğunu ve iş akdinin haksız yere sonlandırıldığını kabul ederek, işçinin kıdem tazminatını ödenmesine hükmetti.

  • Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor
    12:26 Gebze'de Ramazan ayında ekmek fırınları denetleniyor

    Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Ramazan ayında ilçe genelinde üretim yapan ekmek fırınlarını denetliyor. Denetimlerde hijyen kuralları, fiyat tarifesi ve ekmek gramajı gibi konular inceleniyor.

BBC

Advertisement