Endonezya Hastane Gemileri Gazze'ye Gönderiliyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Endonezya Hastane Gemileri Gazze'ye Gönderiliyor

25.11.2025 18:19

Endonezya, Gazze'deki insani yardım için 3 hastane gemisi ve 20 bin personel gönderiyor.

Endonezya Donanmasının, 3 hastane gemisini Gazze Şeridi'nde insani operasyonlarda kullanılmak üzere hazırladığı bildirildi.

Endonezya'nın Antara ajansının haberine göre, Donanma yetkilileri, Gazze'deki insani yardım görevleri kapsamında kullanılacak askeri vasıtalara ilişkin açıklamada bulundu.

Yetkililer, donanmanın işlettiği 3 hastane gemisinin, İsrail'in saldırılarında yaralanan Gazzeli sivillerin tedavi edilebilmesi için ayrıldığını belirtti.

Gemilerin tıbbi tesislerle donatıldığını ve hastaların tahliyesinde kullanılacak helikopterler taşıdığını aktaran yetkililer, misyonlarda kullanılmak üzere askeri kargo uçaklarının da hazırlandığını ifade etti.

Yetkililer, ordunun 3 tugaydan oluşan barış gücü hazırladığını belirterek, birliklerin ne zaman konuşlandırılacağına dair bilgi vermedi.

Endonezya Savunma Bakanı Sjafrie Sjamsoeddin, 14 Kasım'da, Gazze'de görevlendirilmesi planlanan barış gücü kapsamında özellikle sağlık ve altyapı alanlarında hizmet verecek 20 bin personelin hazır hale getirildiğini duyurmuştu.

Personelin Gazze'de tıbbi destek, altyapı ve inşaat faaliyetleri gibi görevlerde yer alacağını aktaran Sjamsoeddin, gerekli uluslararası onayın sağlanması halinde birliklerin bölgeye hızla konuşlandırılabileceğini kaydetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya Hastane Gemileri Gazze'ye Gönderiliyor - Son Dakika


Advertisement