Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı

Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı

Çorum, Amasya, Çankırı ve Sinop'ta engelliler, bir günlük temsili askerlik yaptı.

11.05.2018 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum, Amasya, Çankırı ve Sinop'ta engelliler, bir günlük temsili askerlik yaptı.

Engeliler Haftası kapsamında Çorum İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Engelli askerlerin terhis belgeleri Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Garnizon Komutanı Albay Çetin Öcal, İl Jandarma Komutanı Albay Abdurrahman Başbuğ ile diğer protokol üyelerince verildi.

Özkan, burada yaptığı konuşmada, erkek evlat sahibi anne babalar için evladın askerlik görevini yapmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Peygamber ocağına katılarak askerlik vazifesini yerine getirip bireyliğe ilk adımın atıldığını aktaran Özkan, engellilerin bir günlüğüne de olsa askerlik duygusunu yaşamasını tüm ülkelerin örnek alabileceğini belirtti.

Gittiği 50'den fazla ülkenin hiçbirinde engellilere yönelik böyle güzel bir uygulamaya şahit olmadığını dile getiren Özkan, "Bu, bizi biz yapan, devletimizi güçlü kılan, vatandaşımızı dünya vatandaşlığından ayıran bir unsur. Bunun kıymetini bilmeliyiz." dedi.

Başbuğ da askerliğin, asker millet kavramının dünyadaki yegane örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğunu vurguladı.

Yemin töreni, engelli askerlerin tören geçişiyle son buldu.

Amasya

Amasya'da, Kara Kuvvetleri Komutanlığının Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği "temsili askerlik" uygulamasına katılan 31 engelli, bir günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı.

Amasya 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel, işitme ve görme engelliler, temsili askerlik için üniformalarını giydi ve tören alanında yerlerini aldı.

Engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi. Daha sonra yemin eden askerlere tezkereleri, Tugay Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur tarafından verildi.

Uğur, törende yaptığı konuşmada, engelli gençlerin yüreğindeki vatan sevgisine, gözlerindeki ışıltıya, asker olmalarının verdiği gurur ve coşkuya hep birlikte şahit olduklarını söyledi.

Engellilerin kışlanın havasını teneffüs edip ant içerek Türk ordusunun birer mensubu olduklarını belirten Uğur, engellilerin anne ve babalarını da tebrik etti.

Konuşmaların ardından aileleriyle bir araya gelen askerler, eğitim alanındaki silahları inceleyip hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çankırı

Çankırı'da Engeliler Haftası kapsamında engelli vatandaşlar için yemin töreni düzenlendi.

28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törene katılan 22 engelli, üniformalarını giyerek tören alanında yerlerini aldı.

Törende konuşan Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, Türk toplumunda askerliğin büyük öneme sahip olduğunu söyledi. "Her Türk asker doğar" sözünün doğruluğuna törenle şahit olduklarını dile getiren Aktaş, "Askerlik görevini yerine getiren evlatlarımızı ve ailelerini kutluyorum. Bu vesileyle bu töreni düzenleyenleri de tebrik ediyorum." dedi.

Engelli askerlere terhis belgelerini Vali Aktaş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kurumahmut, Belediye Başkanı Hüseyin Boz ve diğer protokol üyeleri verdi.

Sinop

Sinop'ta Engeliler Haftası kapsamında engelliler için yemin töreni gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen temsili askerlik uygulamasına Vali Hasan İpek, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Albay Halil Altınbaş ile diğer ilgililer ve engellilerin yakınları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, daha sonra yemin eden engellilere tezkereleri sunuldu.

Altınbaş, burada yaptığı konuşmada, askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Temsili askerlik törenine katılan engellileri tebrik eden Altınbaş, "Bu uygulamanın dünyada bir benzeri daha yoktur. O nedenle engelli vatandaşlarımızın yemin ederek bir günlüğüne dahi olsa asker olmaları, bizleri Türk ulusu olarak gururlandırıyor." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Bir Günlük Temsili Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement