Ereğli'de "Sigara ve Zararları" Konulu Seminer - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de "Sigara ve Zararları" Konulu Seminer

Ereğli Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim programları kapsamında, "Sigara ve Zararları" konulu seminer düzenlendi.

14.02.2013 13:35

Ereğli Sağlık Müdürlüğü tarafından eğitim programları kapsamında, "Sigara ve Zararları" konulu seminer düzenlendi.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde öğrencilere yönelik, "Sigara ve Zararları" konulu seminer düzenlendi.

Düzenlenen seminerde konuşmacı olarak Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Şahin ve Ereğli Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Sorumlusu Psikolog Saadet Gökgül Bayındır, katılımcılara hitap etti.

Psikolog Bayındır, yapmış olduğu sunumda sigaranın bağımlılık süreci, ilk deneme ve sonraki denemeler ile sigaranın bağımlılık evreleri konusunda bilgi verdi.

Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Şahin ise "Sigaranın Gerçekleri" başlığı altında yaptığı sunumda sigarının zararları hakkında bilgi verdi. Şahin, Dünya Sağlık Örgütü'nün 1999 yılından itibaren sigarayı en büyük sağlık sorunu ilan ettiğini dile getirdi.

Türkiye'de 1.3 milyon insanın tütün ve tütün mamullerini tükettiğini ifade eden Şahin, sigarayı en ucuz kitle imha silahı olarak değerlendirdiği açıklamasında dünyada yılda 4 milyon insanın, günde 11 bin insanın ve her saniyede 8 insanın sigaraya bağlı nedenlerle hayatını kaybettiğini kaydetti.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere Ereğli Kaymakamı Hasan Bağcı, Ereğli Sağlık Müdürü Mehmet Emin Günay, Ereğli Milli Eğitim Müdürü Yasin Şimşek ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Muhabir: Hasan Hüseyin Alemdar

Yayıncı: Murat Aslan - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ereğli'de 'Sigara ve Zararları' Konulu Seminer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement