Ereğli'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Ereğli'den Kısa Kısa

Ereğli\'den Kısa Kısa

Ereğli ilçesinde kurban kesim yeri ve fiyatının belirlendiği bildirildi.

26.08.2017 19:34

Ereğli ilçesinde kurban kesim yeri ve fiyatının belirlendiği bildirildi.

Ereğli Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 800 büyükbaş, bin 200 küçükbaş hayvan barındırma kapasiteli Delihakkı mevkisindeki kurbanlık hayvan satış yerinde bayram öncesi tüm hazırlıkların tamamlandığı ve gerekli denetimlerin yapıldığı belirtildi.

Kurbanlıkların ehil kasaplar eşliğinde sağlıklı ortamda kesilebilmesi için belediye tarafından Balı Mahallesi'nde bulunan belediye mezbahanesiyle, Kepez Mahallesi'ndeki Dubleks Evler yanında olmak üzere iki kesim yeri oluşturulduğu belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Kurban hizmetleri komisyonu yaptığı toplantıda da kurban kesim ücretlerini belirlemiştir. Büyükbaş hayvan kesimi ücreti 260 lira, küçükbaş hayvan kesim ücreti ise 70 liradır. Kurbanlıklarını kesim yerlerinde vatandaşların kendilerinin kesmek istemesi halinde tesisten yararlanma ücreti büyükbaş hayvanlarda 20 lira, küçükbaş hayvanlarda ise 10 lira olarak belirlendi."

GMİS toplantısı

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Temsilciler Kurulu toplantısı yapıldı.

GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, ilçe merkezindeki bir restoranda düzenlenen temsilciler kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, toplu iş sözleşmesinin moral ve motivasyonuyla daha verimli ve üretken olunacağını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumunu (TTK) temsilen Kamu-İş ile yapılan 27. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde tüm taleplerin karşılanmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını aktaran Mutlu, "Maden işçisi, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Yeni sözleşme hayırlı ve uğurlu olsun. Madenci kardeşlerimize kazasız belasız huzur içerisinde çalışmalarını temenni ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yine birlik ve bütünlük içerisinde daha güzel sözleşmelere imza atacağız." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ereğli'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement