Erkeğin İçindeki Çocuğu Büyütmeyin - Son Dakika
Magazin

Erkeğin İçindeki Çocuğu Büyütmeyin

Erkeğin İçindeki Çocuğu Büyütmeyin

Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu; yeni kitabı '50'sinde Erkek'te 11'i ünlü 23 erkeğin hikayesini anlatıyor.

03.09.2012 06:03  Güncelleme: 09:00

Gazeteci-yazar Tuluhan Tekelioğlu; yeni kitabı '50'sinde Erkek'te 11'i ünlü 23 erkeğin hikayesini anlatıyor. Dr. Mehmet Öz'den Mustafa Altıoklar'a pekçok ünlü ismin yer aldığı kitaptaki erkeklerin her biri farklı meslek gruplarından... Tuluhan Tekelioğlu; yeni kitabını Cosmopolitan dergisinden Ceylan Yeniacun'a anlattı:

ERKEK İHMAL EDİLİYOR

Yeni kitabınız '50'sinde Erkek'te okuyucuyu neler bekliyor?

'50'sinde Erkek' kitabım belgesel DVD'siyle birlikte bu ay piyasaya çıkıyor. Belgesel çok renkli, kitapta okuduğunuz tüm erkekleri filmde görebileceksiniz. Farklı mesleklerden 23 erkek var; 11'i ünlü. Müzisyen Kerem Görsev, yönetmen Mustafa Altıoklar, televizyon programcısı Metin Uca, Dr. Mehmet Öz gibi birçok isim bu kitapta yer alıyor. Hepsinin ortak özelliği 50 yaşını doldurmuş olmaları. Kadınlar bu kitabı okuduklarında erkekler 50'li yaşlarda yola mı giriyor yoksa yoldan mı çıkıyorlar bunun cevabını bulacaklar.

Bu kitap fikri nasıl oluştu?

Erkeklerin ihmal edildiğini düşünüyorum. Ne yazık ki erkekler ünlü oldukları zaman izleniyorlar.

İkna etmeniz zor olmadı mı?

'40'ında 40 Kadın' isimli kitabımı bitirdiğimde arka kapak yazımı Haşmet Babaoğlu yazmıştı. O zaman ona 50 yaş erkekleri ile konuşmak istediğimi söyledim; bana "Boşuna uğraşma konuşmazlar" dedi. Bunda hiç mütevazı olamayacağım; onları konuşturabilmek de benim hünerim!

Kitabınızı yazarken başınızdan geçen bir hikayeyi bizimle paylaşır mısınız?

O kadar çok var ki... Ama taksi şoförü en aklımda kalanlardan biri... Röportajı taksiyle yolda giderken yaptık. Bir anda röportaj sırasında evli bir kadınla birlikte olduğunu itiraf etti. Mustafa Altıoklar ise kadınlar hakkında en çok konuşan erkekti. "Siz kadınlar, bizi manyak ettiniz. Çünkü siz annelerimiz; bizden 'en' yaratmak için rekabet duygusunda bizi zor duruma soktunuz. Hepimiz en başarılı, en yakışıklı, en zengin olmak üzere birbirimizi yiyip bitiriyoruz" dedi. Erkeklerin birçoğu bugüne kadar kendilerini hiç anlatmamışlar, biz de kadınlar olarak pek de onlarla ilgilenmemişiz.

23 erkeğin iç dünyasına girmeyi başarmış biri olarak erkeklerle ilgili kadınlara ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Erkekleri değiştirmeye çalışmamalıyız. Eğer onları oldukları gibi kabul edersek hala içlerindeki kıpır kıpır hayattan zevk alan çocuğu yaşatırlar. O çocukla birlikte yola çıkmaya cesaret eden kadının kazanacağını düşünüyorum. Ama erkeğin içindeki çocuğu büyütmeye çalışırlarsa başlarına dert alırlar.

BENİ SIRDAŞ GÖRDÜLER

Kitabı yazdıktan sonra hayatınızda da değişimler oldu mu?

Beni sırdaş olarak gördüler ve onların kabuklarının içine girmeyi başardım. Kadınlara tavsiyem; onları kabuklarından çıkarmak istiyorlarsa onları dinlemeleri.

Siz de bir erkek annesisiniz. Oğlunuzla iletişiminiz nasıl?

Oğlum Ömer ergenlik çağında. Kendi özgürlüğünü yavaş yavaş ilan etmiş durumda. Bana da bunu kabul etmek kalıyor; bir anne için hiç kolay değil.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Erkeğin İçindeki Çocuğu Büyütmeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement